Výměna vodovodní baterie. Jak na to?

Výměna vodovodní baterie. Jak na to?
Výměna vodovodní baterie je jednou z běžných údržbových úkolů, které můžete zvládnout sami. Bez ohledu na to, zda potřebujete vyměnit starou baterii kvůli nefunkčnosti nebo jen z estetických důvodů, následující kroky vám pomohou úspěšně provést tuto úpravu.

Vypnutí vody: Než začnete s výměnou baterie, je důležité zastavit tok vody. Najděte odpovídající uzávěr vody (bývá často umístěn pod umyvadlem nebo ve skříni pod dřezem) a pečlivě ho zavřete, abyste předešli nechtěným únikům vody během výměny.

 

Vyprázdnění tlakového systému: Abyste minimalizovali riziko úniku vody z potrubí, otevřete vodovodní kohoutek na umyvadle nebo vaně, aby se vyprázdnil tlakový systém.

 

Odebrání staré baterie: Použijte vhodné nástroje, například klíč nebo francouzský klíč, k odstranění staré vodovodní baterie. Ujistěte se, že pevně držíte tělo baterie a otáčejte proti směru hodinových ručiček, abyste ji uvolnili od připojení.

 

Očištění povrchu: Po odstranění staré baterie očistěte povrch vodovodního připojení od zbytků starého tmelu nebo mastnoty. Připravte si novou vodovodní baterii a příslušenství, které budete potřebovat pro instalaci.

 

Instalace nové baterie: Připevněte novou baterii ke správnému připojení podle instrukcí výrobce. Ujistěte se, že těsnění je umístěno správně, aby se zabránilo úniku vody. Přitahujte připojení pevně, ale opatrně, abyste nezpůsobili poškození nebo nadměrné utažení.

 

Testování: Po dokončení instalace nové baterie otevřete uzávěr vody a proveďte důkladný test, zda nová baterie správně funguje. Zkontrolujte, zda neteče žádná voda, a zda jsou všechny funkce baterie plně funkční.

Je důležité si uvědomit, že v případě komplexnějších nebo složitějších vodovodních systémů může být vhodné obrátit se na odborníka. Vždy se ujistěte, že máte dostatečné znalosti a dovednosti pro provedení výměny vodovodní baterie. Pamatujte také na to, že při jakémkoli úniku vody nebo problémech s instalací je vhodné kontaktovat odborníka, který vám může poskytnout další rady a pomoc.

 

Zdroj: Udělej si sám: univerzální rádce pro domácí kutily – Přemysl Engel

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Josef Šmrdla , Publikováno: 01.06.2023
Reklama
Reklama