Kreativní recyklace: 10 způsobů, jak proměnit staré věci ve funkční dekorace

Kreativní recyklace: 10 způsobů, jak proměnit staré věci ve funkční dekorace
Pokud máte doma spoustu starých věcí, které už nevyužíváte, nemusíte je hned vyhazovat. Místo toho můžete využít svou kreativitu a proměnit je v originální dekorace pro váš domov. V tomto článku vám představíme 10 skvělých způsobů, jak recyklovat a vytvořit úžasné kutilské projekty.

Vinylové desky na stěnu
Staré vinylové desky, které leží ladem, můžete využít jako zajímavou stěnovou dekoraci. Připevněte je na stěnu ve vzoru, který se vám líbí, a vytvořte tak unikátní a hudebně laděný prvek do interiéru. 

Kola jako základ podnosu
Zbytečná kola z dřívějšího kola mohou sloužit jako základ pro originální podnos. Stačí připevnit dřevěný díl na místo sedla kola a máte elegantní podnos pro servírování.

Sklenice na svíčky
Staré sklenice od zavařenin můžete jednoduše proměnit ve stylové svíčky. Stačí do sklenice nalít vosk a vsadit knot. Takto vytvoříte útulný zdroj světla pro večerní atmosféru.

Odpadkový koš z novin
Znovu využijte staré noviny a vytvořte z nich stylový odpadkový koš. Složením novin do válečku a jejich spojením lepidlem získáte pevný koš na papírový odpad.

Nástěnka z odřezků látek
Zbývají vám různé odřezky látek z minulých projektů? Vytvořte z nich barevnou nástěnku! Připevněte je na dřevěný rám a máte originální místo pro zobrazování poznámek či fotografií.

Paletový nábytek
Staré palety lze využít k vytvoření rustikálního nábytku. Z palet můžete sestavit pohodlnou pohovku, stůl nebo dokonce postel. Stačí je upravit a přetřít podle vaší představy.

Knižní květiny
Z nepoužívaných knih můžete vytvořit nádherné květiny. Stačí vyříznout květy ze stránek knihy, jemně je prohnout a slepit do tvaru květu. Vytvoříte tak trvalý a originální kytici.

Ozdobné láhve
Staré lahve od vína nebo jiných nápojů se dají transformovat na stylové dekorativní kusy. Pomalujte je sklenářskou barvou nebo je ozdobte provázkem, a máte jedinečné lahve na květiny či svíčky.

Šperky z elektroniky
Z nevyužitých elektronických součástek můžete vytvořit originální šperky. Propojte různé díly do estetických vzorů a vytvořte tak futuristické a jedinečné doplňky.

Hračkový nástěnný panel
Pokud máte děti, kteří už nepotřebují staré hračky, udělejte z nich nástěnný panel. Připevněte hračky na dřevěnou desku a vytvořte tak hravý a barevný prvek do dětského pokoje.

Kreativní recyklace je skvělý způsob, jak dát starým věcem druhý život a vytvořit z nich úžasné dekorace. Vyberte si projekt, který vás oslovil nejvíce, a pusťte se do práce. Vaše domácnost bude krásnější a osobitější díky těmto originálním kutilským nápadům.

 

Zdroj: Rádce domácího kutila - Pochert, Thomas

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jan Sipot - zdroj fotky: profimedia , Publikováno: 13.08.2023
Reklama
Reklama