Vytvořte si vlastní originální vánoční ozdoby z přírodních materiálů

Vytvořte si vlastní originální vánoční ozdoby z přírodních materiálů
Vánoce jsou časem radosti a tvořivosti, a co by mohlo být tvořivější než vytvářet vlastní vánoční ozdoby? Můžete se pustit do výroby originálních dekorací z přírodních materiálů, které dodají vášemu domu vánoční atmosféru a osobní dotek. 

Ozdoby z ořechů
Ořechy jsou skvělým materiálem pro vánoční ozdoby. Vytvořte si z nich malé košíčky, do kterých můžete vložit svíčku nebo malé květiny. Můžete je také ozdobit barvami nebo třpytem.

Suché citrusy
Plátek suchého citronu nebo pomeranče může být základem pro krásné vánoční ozdoby. Můžete je nakrájet na tenké plátky, vysušit je a ozdobit je vánočními motivy. Pak můžete plátky připevnit na stromek nebo z nich vytvořit vonné girlandy.

Věnce z borovicových větví
Pokud máte borovice nebo jiný strom s jehličím, můžete vytvořit krásné vánoční věnce. Sbírejte čerstvé větve a navážete je do kruhu. Poté můžete věnec ozdobit šiškami, bobulemi, nebo mašlemi.

Ozdoby z vlny
Pokud máte staré vlněné svetry, které už nepoužíváte, můžete z nich vyrobit pohyblivé vánoční ozdoby. Stačí vystřihnout tvary, například stromečky nebo hvězdy, a poté je našít a vycpávat vatou. Ozdobte je knoflíky, flitry nebo malými perličkami.

Origami vánoční ozdoby
Origami je umění skládání papíru, a můžete si vytvořit různé vánoční tvary, jako jsou andělé, stromečky nebo zvonečky. Existuje mnoho vzorů origami dostupných online, které vám pomohou začít.

Vytváření vlastních vánočních ozdob z přírodních materiálů je skvělý způsob, jak strávit čas s rodinou a přáteli a přidat do vašeho domova osobní nádech a krásu.

 

Zdroj: Vánoční ozdoby - Pia Pedevilla

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jan Sipot , Publikováno: 06.09.2023
Reklama
Reklama