Jak vytvořit originální ručně malovaný nábytek

Jak vytvořit originální ručně malovaný nábytek
Chcete obnovit svůj starý nábytek a udělat z něj originální kus do vašeho domova? Ruční malování nábytku je skvělý způsob, jak přidat osobní nádech a nový život vašim kusům nábytku. Následující návod vám ukáže, jak vytvořit originální ručně malovaný nábytek.

Co budete potřebovat:

  1. Kus nábytku (stůl, židle, skříňka atd.).
  2. Brusný papír a bruska (pro přípravu povrchu).
  3. Akrylové nebo olejové barvy.
  4. Štětce různých velikostí.
  5. Lak na nábytek (volitelně, pro ochranu).

Postup:

Příprava povrchu
Začněte tím, že připravíte povrch nábytku. Pokud je povrch starého nábytku poškozený nebo má starý lak, použijte brusný papír a brusku k odbourání starého laku a vyhlazení povrchu. 

Návrh a plánování
Rozmyslete si, jaký design chcete na nábytku vytvořit. Můžete si vytvořit jednoduchý vzor, nebo se pustit do složitějšího malířského projektu. Můžete se inspirovat online nápady nebo vytvořit vlastní návrh.

Malování
S pomocí štětců a barev začněte malovat nábytek podle vašeho návrhu. Můžete použít jednobarevnou paletu nebo experimentovat s různými barvami. Nebojte se být kreativní!

Detaily
Pokud chcete přidat do návrhu detaily, můžete použít různé šablony nebo maskovací pásku k vytvoření čistých linií a vzorů.

Lak na ochranu (volitelně)
Pokud chcete chránit svou malbu a prodloužit životnost nábytku, můžete na konec použít lak na nábytek.

Sušení
Po dokončení nechte nábytek dobře proschnout. To může trvat několik hodin až několik dní, v závislosti na typu barev a laku, které jste použili.

Užívejte si
Po vyschnutí můžete svůj originální ručně malovaný nábytek používat a přidat tak jedinečný kousek do vašeho domova.

Tímto projektem nejen obnovíte váš nábytek, ale také si vytvoříte unikátní kus, který bude zrcadlit vaši osobnost a kreativitu v interiéru

 

Zdroj: Restaurování nábytku - Harald Miles

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jan Sipot , Publikováno: 08.09.2023
Reklama
Reklama