Snadné opravy: Jak si poradit nejen s vrzající podlahou

Snadné opravy: Jak si poradit nejen s vrzající podlahou
Snadné opravy: Jak si poradit nejen s vrzající podlahou. V domácnosti se vyskytne spousta různých problémů, které vyžadují opravu. Mnoho z nich zvládnete sami a nemusí být nijak složité.

Snadná oprava židle

Snažíte se udržet starou rozvrzanou židli pohromadě, aniž byste se museli trápit s jejím rozebíráním a opětovným lepením? Jednoduchá domácí oprava spočívá v tom, že pouze vyvrtáte vodicí otvory a zašroubujete šrouby s ozdobnou hlavou skrz spodní část příček a do nohou. Tím židli zpevníte.

Namažte lepené vinylové okno nebo dveře

Když zavírání a otevírání vinylových oken a dveří nefunguje hladce, je to obvykle proto, že se v kanálech nahromadila špína. Někdy se to ale může stát i u čistých oken a dveří. Zkuste na kontaktní místa nastříkat suché PTFE mazivo ve spreji a setřít hadrem, vše potom půjde mnohem lépe. Pro tuto domácí opravu nepoužívejte olejové lubrikanty; Mohou přitahovat nečistoty a některé mohou vinyl naopak poškodit.

Jak snadno zavřít dveře skříně

Rozčiluje vás, že se vám nedaří správně zavřít dveře skříně? Máme pro vás jednoduchou opravu, která nezabere delší dobu než 10 minut. Stačí nainstalovat magnetickou západku dveří. Fungují i válečkové západky, ale je snazší zarovnat magnetickou západku se zámkem.

Konec vrzající podlahy

Chcete-li opravit vrzající podlahu pod kobercem, najděte podlahové trámy a poté zasuňte šroub s ozdobnou hlavou skrz koberec, podložku a podklad přímo do podlahového nosníku. Ujistěte se, že horní část šroubu nemá závity, jinak podklad nepřilne pevně k trámu Šrouby s větší hlavou stahují koberec dolů a mačkají ho. Pokud k tomu dojde, vyšroubujte šroub, a zatlačte ho zpět dolů. Pokračujte v přidávání šroubů, dokud skřípání neustane.

Vyztužte čelo zásuvky

Čela zásuvky skříňky, které nedrží správně pohromadě, je možné snadno zpevnit. Ustřihněte několik čtvrtkruhových délek dýhy ve stejné výšce jako boky zásuvky. Podržte je na místě, zatímco vyvrtáte několik otvorů po stranách a přední straně zásuvkového boxu. Před zašroubováním na místo naneste na kousky čtvrtkruhu trochu polyuretanového lepidla.

Narovnejte ohnutou lamelu žaluzie

Rozmotejte žaluzie. Žehličkou stačí jej přejet přes poškozenou lamelu a lehce zmáčknout. Ohnutí by se mělo vyrovnat.

Vytáhněte zaříznutý šroub

Zaříznutý šroub může proměnit 10minutovou opravu ve dvouhodinovou noční můru. Jednou z nejlepších investic, kterou můžete jako kutil udělat, je pořídit si sadu pro vytahování šroubů. Jedna strana vytahovacího bitu vystruhuje otvor do šroubu a druhá strana má obrácené závity, které se při vytáčení zarývají do šroubu.

Zdroje: Family Handyman

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 30.05.2024
Reklama
Reklama