Jak odstranit ze stěn kresby pastelkou a plíseň?

Jak odstranit ze stěn kresby pastelkou a plíseň?
Jak odstranit ze stěn kresby pastelkou a plíseň? Existuje několik způsobů, jak odstranit různé typy skvrn na stěnách, aniž byste si museli najímat profesionála nebo malovat.

K odstranění plísní použijte enzymatický prací prostředek

Pokud máte plíseň na stěnách nebo stropech, zejména v koupelně je pravděpodobné, že jste vyzkoušeli všechny druhy různých čisticích prostředků, abyste se jí zbavili. Pokud se vám nedaří, je tu jeden tip, který vám může pomoci; enzymový prací prostředek. Skvrny od plísně můžete před opláchnutím čistou vodou potřít čisticím prostředkem. Je důležité si uvědomit, že ne všechny prací prostředky jsou enzymatické se schopností zaměřit se na skvrny, jako je plíseň. Před použitím na stěnu zkontrolujte štítek a pokyny na čisticím prostředku, a pokud máte pochybnosti o tom, zda je bezpečné jej používat na stěnu nebo strop, proveďte nejprve malý test. Důvodem, proč enzymatické čističe dobře fungují na plíseň, je to, že jdou po kořeni problému a odříznou plíseň od jejího zdroje potravy – obvykle tělových olejů a mýdlové pěny. To by mělo nejen pomoci zbavit se skvrn od plísní, ale také zabránit novému růstu.

K čištění kreseb pastelkami použijte zubní pastu

Zubní pasta je notoricky známá tím, že má spoustu DIY použití, ale možná jste nevěděli, že jednou z nich je odstranění kreseb pastelkami ze zdí. Je důležité si uvědomit, že byste k tomu neměli používat gelovou zubní pastu. Zdá se, že nejlépe funguje zubní pasta na bázi jedlé sody. Zubní kartáček může být také užitečný při drhnutí pastelek ze stěn, ale pokud nemáte žádný určený k čištění, poslouží i vlhký hadřík. Drhněte krouživými pohyby, a ne příliš tvrdě. Až budete hotovi, vše otřete vlhkým hadrem, abyste se zbavili všech zbytků zubní pasty. Pastelka může obstát proti jiným čisticím prostředkům, protože je vosková, takže jsou často nutné jedinečné triky, jak se jí zbavit. Používejte bílou zubní pastu, abyste se vyhnuli skvrnám na zdi, a hlavně nepoužívejte zubní pastu s dřevěným uhlím, jinak budete mít na stěně pravděpodobně celou novou sadu skvrn.

Vyrobte si pastu z jedlé sody, která setře odolné stopy

Pokud máte na zdi nějaké skvrny, kterých se nedokážou zbavit ani silnější čističe, budete muset vyzkoušet pastu z jedlé sody. Je to snadné; Vše, co potřebujete, je jedlá soda a voda. V poměru jedna ku dvěma (dvakrát tolik jedlé sody než vody) smíchejte obě ingredience dohromady, dokud nevytvoří pastu. Jakmile je pasta připravena, jednoduše ji naneste na skvrny, které se snažíte odstranit. Nechte chvíli odležet, aby se vsákla, zhruba hodinu, a poté se vraťte a pastu setřete. Jakmile je pryč, otřete oblast vlhkým hadříkem nebo houbou a odstraňte zbytky pasty. Pokud je skvrna stále na svém místě, ale vykazuje známky odlupování, nechte oblast zaschnout a poté postup opakujte, dokud nebude stěna čistá.

Zdroje: House Digest

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 07.06.2024
Reklama
Reklama