Co si představit pod pojmem restaurování?

Co si představit pod pojmem restaurování?
Co si představit pod pojmem restaurování? Dalším užívaným pojmem ve stavebnictví je restaurování. Jak bychom ho mohli přesně definovat?

Obnova do původního stavu

Jeden z hlavních rozdílů mezi obnovou a renovací nemovitosti spočívá v jejich definicích. Architektonická definice restaurování je projekt, který obnovuje budovu do původního stavu. Restaurování je běžné u historických budov, aby se zdůraznily jejich hluboké kulturní kořeny a dědictví, ale restaurováním mohou projít i moderní zařízení. Vzhledem k tomu, že cílem rekonstrukce je zachovat dědictví budovy, architekti obvykle skrývají moderní technologie, jako jsou klimatizační systémy, požární hlásiče a pece.

Projekty obnovy

Mezi standardní aktualizace pro projekty obnovy patří:

  • Výměna a renovace původní podlahy, pokud je dřevěná
  • Výměna koberce
  • Výměna pantů, zámků, klik a poškozených částí dveří a oken
  • Výměna dveří a oken
  • Výměna poškozeného svítidla a vodovodní instalace
  • Oprava děr ve stěnách

Méně práce a materiálů

Restaurování má tendenci spotřebovávat méně práce a materiálů než přestavby a renovace. Mohou být nejdostupnější variantou, pokud má dům nebo budova pevné základy a potřebuje pouze malé aktualizace a opravy.

Aby dům vypadal jako kdysi

Měli byste podstoupit rekonstrukci, aby vaše budova vypadala jako dříve. Bohužel se může stát, že se vám nepodaří obnovit některé části budovy. V takovém případě budete muset do svého projektu přidat renovační nebo přestavbové práce.

Zdroje: Design Blenz

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 10.06.2024
Reklama
Reklama