Co je interiérový design?

Co je interiérový design?
Co je interiérový design? Interiérový design architektonického projektu se zaměřuje na výběr materiálů a příslušenství, získávání zdrojů a nákup předmětů do domácnosti.

Vylepšení prostor

Cílem interiérového designu je vylepšit a obohatit prostory o materiály, zařizovací předměty a povrchové úpravy tak, aby působily na koncového uživatele co nejlepším dojmem. Interiér budovy je část, kterou si můžete prohlédnout zblízka, což umožňuje zažít návrhy nejenom vizuálně, ale všemi smysly.

Mylné představy existují

Jednou z mylných představ interiérového designéra je, že se zaměřuje pouze na barvy a nábytek. To je běžnější u interiérového dekoratéra, zatímco interiérový designér se dobře orientuje nejenom v barvách a nábytku, ale má také hluboké znalosti o interiérových detailech, aplikaci materiálů a konstruovatelnosti. Jeho působení je tedy mnohem širší. Dokáže ovlivnit celkové vyznění vašeho domova. Pokud se rozhodujete o provedení radikálnějších změn interiéru, není od věci přizvat si interiérového designéra ke konzultaci.

Pomoc interiérových designérů

Nejenom, že interiéroví designéři předkládají nápady, barvy a další možnosti designu, které si mnoho lidí nedokáže představit, ale také vědí, jak spojit krásný design s funkčností, která skutečně slouží potřebám uživatelů prostoru. To nám mnohdy uniká. Proto je nestranný pohled a názor designéra velice důležitý.

Disponují znalostmi

Interiéroví designéři mají také hluboké znalosti o svých zdrojových materiálech, časových osách a detailech. Tyto informace o sestavě se převedou na sestavitelné dokumenty v rámci celkových plánů bytové architektury. My laici tak pestré znalosti nemáme, takže se může stát, že vybereme nevhodnou nebo nefunkční věc.

Zdroje: DesignBlendz

Zdroj foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 19.06.2024
Reklama
Reklama