Při přestavbě sklepa musíte podepřít základy

Při přestavbě sklepa musíte podepřít základy
Při přestavbě sklepa musíte podepřít základy. V případě, že součástí přebudování sklepních prostor na obytné bude kopání pod hloubku základů, musíte zajistit statickou stabilitu.  

Kdy je nutná podpěra

Jestliže váš proces přestavby sklepa zahrnuje hloubení přímo pod stávajícími /základy zdí a vyplnění vvhloubených prostor dalším betonem, aby bylo zajištěno jejich dostatečné podepření. Podpěra je nutná pouze v případě, že je vyžadována další výška hlavy nebo pokud má být suterén rozšířen, uvádějí odborníci.

Akce se může prodražit

Práce musí být navrženy kvalifikovaným inženýrem a obvykle se provádějí v metrových úsecích. Pokud bude zachováno přízemí nad stávajícím sklepem, může být zapotřebí i další ocelová konstrukce. Náklady na podporu přestavby suterénu závisí na tom, o kolik větší dosažitelná výška je požadována, může jít samozřejmě o vyšší částku.

Vyberte správného odborníka na přestavby suterénu

Existuje mnoho specialistů na přestavby suterénů, kteří nabízejí odborné znalosti stavebních inženýrů, poradců pro odvodnění a hydroizolace pod jednou střechou. Nebo, pokud jste si najali architekta, aby navrhl vaše podzemní podlaží a řídil projekt, může jmenovat každého z těchto profesionálů vaším jménem. Ať už si vyberete kteroukoli cestu, je důležité spolupracovat s týmem, který má s tímto typem stavby dostatek zkušeností.

Potřebujete průzkum terénu

Pokud máte například tendenci klesat podlahu sklepa, bude nutné důkladné prozkoumání místa a budete potřebovat radu specializovaného inženýra. Možná budou muset vykopat zkušební jámy, aby zkontrolovali úroveň základů domu, nebo možná průzkum odvodnění, abyste se ujistili, že kopání neovlivní žádné stávající služby.

Zdroje: Self Build

Zdroj foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 20.07.2024
Reklama
Reklama