Jak opravit myčku nádobí, která nevypouští vodu

Jak opravit myčku nádobí, která nevypouští vodu
Jak opravit myčku nádobí, která nevypouští vodu. Myčka se chová divně nebo nefunguje tak, jak by měla? Pomůžeme vám diagnostikovat problém a najít řešení.

Jak provést kontrolu

Měli byste se spolehnout na kvalitní myčku nádobí, která vydrží 10 a více let, aniž by se porouchala, pokud je o ni dobře postaráno a má dostatečnou a pravidelnou údržbu a servis. Pokud však vaše myčka nefunguje tak, jak by měla, nepropadejte panice. Pokud vaše myčka nevypouští vodu, existuje několik rychlých a snadných kontrol, které můžete provést, než zavoláte odborníka nebo si koupíte nový stroj.

Jak postupovat

Nejprve jej vypněte ze sítě. Než začnete na myčce nádobí provádět jakékoli práce, ujistěte se, že je vypnutá ze sítě.

Vyjměte a vyčistěte filtry

Jednou z nejčastějších příčin, které brání vypouštění myčky, je ucpaný filtr. Filtr se nachází ve spodní části myčky a měl by být snadno vytažitelný nebo vykroutitelný. Filtr je dobré čistit každý týden tak, že jej vložíte pod tekoucí vodou, dostatečně umyjete a vrátíte zpět do stroje.

Podívejte se na vodní hadici

Zkontrolujte vodní hadici, zda není ucpaná. Pokud čištění filtru nefunguje, zkontrolujte odpadní hadici na zadní straně myčky, protože může být přimáčknutá nebo zalomená, což by mohlo bránit odtoku odpadní vody. To je snazší, pokud máte volně stojící než integrovaný stroj, což může vyžadovat, abyste zavolali odborníka.

Prozkoumejte odpadní potrubí

Zkontrolujte, zda na potrubí odpadní vody dřezu nejsou překážky. Pokud je potrubí odpadní vody připojeno k odpadu dřezu, může dojít k ucpání způsobujícímu problém. Často to poznáte podle toho, že voda odtéká pomaleji než obvykle – nebo vůbec. Možným řešením je nalít do odpadu roztok jedlé sody a octa. Poté počkejte minutu a propláchněte odpad vroucí vodou. Případně se můžete pokusit použít píst k posunutí blokády.

Zdroj: Which

Zdroje foto: Freepik.com  



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 08.08.2024
Reklama
Reklama