Krtka ze zahrady vyžene speciální postřik

Krtka ze zahrady vyžene speciální postřik
Krtka ze zahrady vyžene speciální postřik. Vyhnat krtka ze zahrady šetrným postupem nemusí být snadné. Existuje ale recept, jak to zvládnout. Poradíme vám.

Potřebujete olej a saponát

Postříkání vašeho trávníku roztokem, který způsobí u krtků svědění a popálení je bude přirozeně motivovat k tomu, aby si našli nový domov. Připravte roztok oleje, saponátu na nádobí, ricínového oleje a kajenského pepře. Rozřeďte ho teplou vodou. Nastříkejte tuto směs na a dovnitř krtčích tunelů.

Hodí se hadice na vodu

Také můžete navíc použít hadici na vodu, abyste roztokem zaplavili tunel. Pěna způsobí, že ricínový olej a kajenský pepř přilnou ke krtčí kůži, což jim způsobí svědění a pálení. Vyvarujte se toho, že budete mít rozmáčený trávník. Krtci táhnou mokrou zemí, takže se vyvarujte přelití vašeho trávníku.  Mějte posekanou trávu. Ve vysoké trávě je těžké pozorovat, kdy a kde pracují krtci. Nejlepší doba na prohlídku trávníku je kolem poledne.

Vibrace krtky otravuje

Dejte podél jejich cestiček a vstupních otvorů zahradní větrníky. Způsobují, že půda vibruje, a krtci to nemají rádi, takže se přesunou na klidnější místo. Abyste úplně zabránili krtkům v poškození vaší zahrady, nainstalujte do půdy před výsadbou drátěné pletivo. To zabrání krtkům získat přístup k vašim rostlinám, ale kořeny rostliny stále budou mít možnost rozšiřovat se v zemi. Nicméně to je možné pouze před výsadbou.

Zkuste skočec obecný

Krtek si obvykle udělá více než jen jednu cestičku, aby skryl skutečné místo své práce. Krtci se mohou ve vašem trávníku krmit od pozdního jara do pozdního podzimu. Pokud jste tiší a našlapujete měkce, krtek nebude varován před vaší přítomností a neuteče zpět do své cestičky. Rostlina skočce obecného je způsob, jak přirozeně odpuzovat krtky.

Zdroje: wikiHow

Zdroje foto: Pixabay.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 18.08.2024
Reklama
Reklama