Jak se zbavit much v domě

Jak se zbavit much v domě
Jak se zbavit much v domě. Mouchy otravují téměř ve všech domovech, obzvláště během teplých dní roku. Nicméně jsou možnosti, jak přítomnost much v domě minimalizovali.

Existují různé metody

Zbavte se much ve svém domě použitím různých druhů pastí, návnad, insekticidů a přírodních odpuzovačů, jako jsou esenciální oleje a bylinky a vyčistěte také místa, kde se mouchy živí a množí, abyste zabránili jejich šíření. Chyťte a zabijte mouchy světelnými pastmi, mucholapkou, octem, vínem a elektrickou plácačkou. Použijte sprej proti hmyzu nebo návnadu k zabití much. Postříkejte dveře nebo mouchy přímo. Odpuďte mouchy přírodním způsobem tak, že nastříkáte či nalijete do difuzéru esenciální oleje, budete pěstovat bylinky, které odpuzují hmyz nebo poprášíte křemelinou květiny a odpadkové koše. Uklízejte svůj domov pravidelně a utěsněte všechny otvory, kterými by se mouchy mohly dostat do domu.

Využijte světelné pasti

K chycení větších much použijte světelné pasti. UV světelné pasti jsou ideální pro chytání much domácích a dalších relativně velkých druhů much a hmyzu. Mouchy jsou přitahovány světlem, chyceny a přilepeny na pásku s lepidlem a zabity elektrickým šokem.]

Světelné pasti umístěte asi 1,2-1,8 metru nad zem. Světelné pasti umístěte tak, aby nebyly vidět zvenku vašeho domu, aby světlo nepřitahovalo nové mouchy do domu. Ujistěte se, že použijete past, která je pro vnitřní použití.

Použijte k pochytání much mucholapku

Mucholapka je jednoduché a efektivní řešení, jak pochytat velké množství much. Kupte si jednu nebo více rolí papírové mucholapky a zavěste je v místech, kde se mouchy shlukují.  Mucholapky však nezavěšujte do míst, pod kterými připravujete jídlo, nebo tam jíte. Mouchy nebo jejich mrtvá těla by se mohla od mucholapky odlepit a napadat vám do jídla.

Použijte ocet nebo vinné pasti na octomilky

Octomilky jsou velmi přitahovány zkvašenými ovocnými produkty a jablečným octem. Můžete si vytvořit celé množství jednoduchých pastí s pomocí červeného vína a jablečného octa a přilákat a zahubit tak dospělé jedince octomilek, Nalijte trochu jablečného octa do lahve nebo sklenice a hrdlo zakryjte plastovou fólií. Gumičkou fólii zajistěte. Udělejte ve fólii malé otvory, aby octomilky ocet cítily a nalezly dovnitř. Z pasti nebudou octomilky moci vylézt a utopí se v octu. Dejte trochu octa do mísy a smíchejte jej s pár kapkami jaru na nádobí. Jar naruší povrch hladiny octa a octomilky se v něm utopí, až budou na jeho hladině chtít přistát. Vyndejte ven lahev se zbytkem červeného vína. Octomilky do lahve snadno vlezou, ale ven jim to již tak snadno nepůjde. Můžete si pasti přímo koupit. Na trhu jich je k dispozici celá řada od různých výrobců.

Zbavte se much elektrickou plácačkou na mouchy

Elektronické plácačky jsou hygieničtější alternativou k obyčejným plácačkám. Zabijí totiž mouchy a jiný hmyz okamžitě při kontaktu, vyhnete se tak tomu, abyste museli mouchu rozmáznout a udělat nepořádek. Elektronické plácačky jsou poměrně bezpečné, ale mohou vám uštědřit nepříjemný šok. Držte je dále od dětí a domácích mazlíčků.

Zdroje: wikiHow

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 07.09.2024
Reklama
Reklama