Jak si zútulnit domov na podzim

Jak si zútulnit domov na podzim
Jak si zútulnit domov na podzim. Na podzim jsou dny kratší, dříve se stmívá. Proto je velmi důležité vytvořit si doma příjemnou atmosféru plnou světla a pohody. Jak na to?

Vyberte teplé osvětlení

Vrstvené osvětlení by mělo být v domácnosti vždy klíčovým faktorem, ale zejména s delšími nocemi na obzoru se zaměřte na teplé osvětlení pro pocit útulnosti. Přejděte na teplejší LED žárovky a umístěte po obývacím pokoji více podlahových a stolních světel. Stmívatelné osvětlení je také skvělou volbou, protože nabízí významné výhody z hlediska úspory energie a nákladů. Kromě snížení jasu v místnosti (a zvýšení útulnosti prostoru) stmívatelné žárovky minimalizují spotřebu energie a prodlužují životnost žárovek. Odborníci doporučují světla s teplejšími tóny, která dodají každé místnosti dokonalý, hřejivý pocit. Navíc, pokud jsou napájeny solární energií, lze je dobíjet na světle poblíž okna během dne a jde tak o levný doplněk vašeho domova."

Vrstvěte bytový textil

Vrstvení je skvělý stylingový nástroj pro vaši postel a na podzim je nezbytné. Není nic lepšího než se schoulit pod přehoz, když je venku chladno, a zahrabat se v polštářích a robustních vlněných přikrývkách. Vyberte si bytový textil s podzimní tématikou nebo zvolte jasnější barvy, které vykompenzují fádnost interiéru. A místo nákupu nových polštářů prostě investujte do povlaků na polštáře, abyste mohli snadno změnit vzhled za velmi nízkou cenu. Podobně může nový přehoz změnit vzhled místnosti a povzbudí vás to, pokud vás nebaví vidět každý večer stejné povlečení.

Přidejte místnostem bytu nový barevný nádech

Vzhledem k tomu, že na podzim a v zimě pravděpodobně strávíte více času uvnitř, je dobré dát svým pokojům novou výmalbu (pokud jste tak ještě neučinili). Ať už se jedná o vaši domácí kancelář nebo ložnici, vdechněte svým stěnám nový život, a to i s tapetou, nástěnnou malbou nebo novým uměleckým dílem, rozjasní to prostor a bude to příjemnější pro oko.

Zdroje: Housebeautiful

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 01.10.2024
Reklama
Reklama