Jak instalovat prefabrikovanou zimní zahrada?

Jak instalovat prefabrikovanou zimní zahrada?
Jak instalovat prefabrikovanou zimní zahrada? Necítíte-li se na to vyrobit si zimní zahradu svépomocí, je možné si objednat hotovou. Potom jde už jenom o to sestavit jednotlivé prvky dohromady.

Jak postavit zimní zahradu

Instalace stavebnice zimní zahrady svépomocí trvá jenom několik dní, takže stavbou zimní zahrady ušetříte čas i peníze. Vaše zimní zahrada bude vyrobena na míru na základě vašich přesných specifikací. Proto je každý projekt jedinečný. Můžete vybírat sezónní nebo celoroční zimní zahrady, to záleží na vašich preferencích. Když si necháte zahradu vyrobit na míru, můžete zvolit buď variantu, kdy si na motnáž pozvete odborníka od firmy, nebo to zkusíte sami. Není to tak složitý úkol, jak se na první pohled zdá. 

Základové konstrukce

Potřebujete kvalitní betonovou základovou desku, popřípadě už položené dlažidice, vinyl nebo laminát či jiný povrch, na kterém bude konstrukce postavena. Záleží na vás, jakou variantu zvolíte. Podlaha by měla mít tepelnou izolaci a hydroizolaci. Na ni buď přijde podezdívka a nebo přímo samotná konstrukce. Oblíbené jsou prefeabrikované hliníkové konstrukce, Je dobré kolem konstrukce vytvořit drenážní žlábek pro odvod vody pokud zimní zahrada nebude mít okap. Pro montáž kovoé konstrukční části je každá část označena a odpovídá dodanému montážnímu návodu, aby byla práce rychlá a snadná. Profily se dají bez větší námahy sešroubovat a vyrovnat pomocí nastavitelných samonivelačních nožiček, než se přišroubují ke stěně domu. Umístěte části stěny zimní zahrady na místo podle pokynů. Každá sekce je pro usnadnění označena. Části stěny jsou poté sešroubovány dohromady a bezpečně připevněny k základně. 

Instalace střechy

Nosník střechy je upevněn na horní straně rámů zimní zahrady, a jakmile vše přesně hranami lícuje u sebe, lze provést konečné upevnění. Začněte stěnovou deskou, hřebenem a krokvemi, sestavte střechu zimní zahrady a přišroubujte ji ke zdi domu podle pokynů. Rámy zimních zahrad jsou vnitřně proskleny pro maximální bezpečnost vložením skleněných desek zevnitř a poklepáním na zasklívací lišty. Střešní zasklení je umístěno na tyčích krokve. Dále namontujte kryty krokví a koncovky. Jakmile je zasklení střechy dokončeno, namontujte okap, svodovou trubku a vnitřní lišty. Sestavit takovou zahradu z dodaných dílů není tak obtížný úkol.

Zdroje: Comsevatory Land

Zdroje foto: Pixabay.com

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 27.07.2024
Reklama
Reklama