Jak na likvidaci vosího hnízda

Jak na likvidaci vosího hnízda
Jak na likvidaci vosího hnízda. Pokud je v blízkosti vašeho domova vosí hnízdo a musíte ho zlikvidovat, měli byste se zaměřit na dodržení některých pravidel, aby vaše snaha byla úspěšná.

Oblečte si ochranné oblečení

Je velmi důležité nosit ochranné oblečení, když se pokoušíte zbavit vosího hnízda, abyste zabránili poštípání. Dokonce i když nejste alergičtí, může být včelí žihadlo bolestivé! Vezměte si dlouhé džíny, ponožky, vysoké boty a mikinu s kapucí přetaženou přes hlavu a rukavice. Také byste si měli kolem dolní poloviny obličeje omotat šálu a vzít si ochranné nebo lyžařské brýle. Pokud používáte pesticidní sprej, ujistěte se, že oblečení je staré, protože se zbytky spreje mohou dostat na látku. Oblečení byste měli hned potom vyprat nebo vyhodit.

Nepoužívejte žebřík

Nikdy si nestoupejte na žebřík, abyste dosáhli na hnízda ve výšce. Pokud je vosí hnízdo někde vysoko, jako například na okapu dvoupodlažního domu nebo na vysoké větvi, nepoužívejte k pokusu dosáhnout na něj žebřík. Pokud stojíte na žebříku a roj vos kolem vás proletí, když je v hnízdě vyrušíte, velmi pravděpodobně spadnete a vážně se zraníte. V této situaci je nejlepší zavolat profesionálního deratizátora, nebo použít ke zbavení se vos něco jako vykouření. Sami byste se měli pokoušet o odstranění vosího hnízda pouze v případě, že je snadno dosažitelné.

Pozor na děti a zvířata

Pokud používáte pesticidy, ujistěte se, že nejsou přítomna zvířata nebo děti. Pokud se rozhodnete k vyhubení vos použít pesticidní sprej nebo prášek, je důležité vymezit prostor a ujistit se, že se nikdo – obzvlášť malé děti nebo zvířata – nebude pohybovat poblíž alespoň 24 hodin. Pesticid, který se používá ve sprejích na hubení vos, je extrémně silný a jedovatý. Navíc je důležité, abyste posbírali a vyhodili všechny mrtvé vosy, které najdete na zemi nebo poblíž hnízda. Jinak vaše kočka nebo pes, nebo místní divoká zvěř, může mrtvé vosy pozřít a o v důsledku toho se otrávit.

Zdroje: wikiHow

Zdroje foto: Pixabay.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 10.09.2024
Reklama
Reklama