Jak odpudit myši přírodním způsobem

Jak odpudit myši přírodním způsobem
Jak odpudit myši přírodním způsobem. Nejjednodušší cestou, jak zabránit myším, aby se dostaly k vám domů, je odpudit je už přede dveřmi. Existuje na to pár triků. Poradíme.  

Udržujte svůj dům v čistotě

Pokud myši nenajdou nic k snědku, pak se u vás pravděpodobně nebudou zdržovat. Veškeré jídlo proto udržujte v uzavíratelných nádobách a na místech, do kterých se myši nemůžou dostat. Odpadkové koše a popelnice postavte co nejdál od domu. Myši odpad totiž ucítí a budou se k němu stahovat.

Zkuste peprmintový olej

Peprmintový olej je přírodní repelent, jehož aroma je pro hlodavce příliš intenzivní, takže se budou držet z jeho dosahu. Navíc přebije lákavou vůni zbytků jídla, které jste nedopatřením při úklidu nechali někde v domě. Peprmintový olej seženete ve většině obchodů se zdravou výživou, ale dnes už i ve větších supermarketech a mnoha dalších obchodech. Kapku nebo dvě naneste na vatový tampon nebo podobnou pomůcku. Ovoněnou vatu položte do oblastí, kterými se myši zřejmě dostávají do vašeho domu – vchodové dveře, ventilace apod. Vynikajícím způsobem, jak myši odpudit, je vysázet rostlinky máty peprné v okolí domu. Máta navíc najde spoustu využití i v kuchyni.

Zkuste kočkolit

Použité nádoby po kočkolitu rozmístěte kolem vchodů do domu. Myši ucítí pach kočičí moči a vezmou nohy na ramena. Použijte sušený hadí trus. Navštivte nějaké místní chovatelské centrum, zoo nebo zverimex a požádejte obsluhu o sušené hadí výkaly. Ty potom rozmístěte v okolí vchodů a v místech, kterými myši pravděpodobně procházejí. Dejte ale pozor, aby byly z dosahu dětí a domácích zvířat.

Odežeňte myši zvukem

Dnes se dají pořídit elektronická zařízení, vydávající ultrazvukové pípání, které hlodavci nesnáší. Toto řešení je však pouze krátkodobé, protože si na něj myši brzy zvyknou a přestane jim vadit.

Použijte směs organických přípravků

Společnosti, specializující se na výrobu organických prostředků proti hlodavcům, vyrábějí různé směsi pesticidů a repelentů, které se mohou cenově vyplatit, pokud se je chystáte aplikovat na větší oblasti. Udělejte si na internetu menší průzkum a rozhodněte se sami, co zvolíte.

Zdroje: wikiHow, The Spruce, DIY Pest Control, Victor Pest

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 18.09.2024
Reklama
Reklama