Jak zabránit myším ve vstupu do domu

Jak zabránit myším ve vstupu do domu
Jak zabránit myším ve vstupu do domu. Je podzim a pokud bydlíte na venkově, dobře víte, že myši začínají stahovat z polí do příbytků. Jak jim v tom můžete zabránit?  

Ucpěte otvory

Odpuzení nebo odstranění hlodavců z vašeho domu může být výzvou. Nesmíte ale těmto nezvaným hostům dovolit, aby se u vás etablovali. Musíte je udržet v jejich přirozeném prostředí. Jak na to? Ucpěte všechny otvory ve vnitřním i vnějším zdivu. Začněte s vnitřní stranou stěn a dejte tak myším čas na útěk. Je možné, že váš dům nebo byt opustí a půjdou hledat potravu na snadněji dostupná místa. Pokud byste je uvěznili ve stěnách, pak by pravděpodobně prokousaly nové díry skrz.

Hledejte, kde se vyskytují

Najděte místa, kde se myši zdržují. Obvykle to bývají místa s nějakou mastnou skvrnou, v jejímž okolí najdete téměř vždy výkaly. Také ucítíte charakteristický pach. Všechna taková místa na zdech si nejprve označte křídou a vraťte se je vyčistit později.

Použijte drátěnku

Potencionální myší vchody do bytu ucpěte drátěnkou. Obvykle se doporučuje ocelová vlna, která má ovšem tendenci reznout, takže není vhodná jako permanentní řešení. Místo toho použijte obyčejné kuchyňské drátěnky (takové ty na čištění pánví apod.) a nastříhejte je na potřebné velikosti. Použít můžete také měděné drátěnky. Drátěnku musíte na místě po stranách přichytit, aby ji myši nevytlačily ven. Velké otvory, na které drátěnka nestačí, budete muset opravit.

Kontrolujte situaci

Po několika dnech zkontrolujte známky pokračující myší přítomnosti. Jestliže nějaké takové známky najdete, pak zkontrolujte otvory, které jste již ucpali a pokuste se najít další. V případě potřeby je také ucpěte.

Zabývejte se vnějšími stěnami

Jakmile máte jistotu, že jsou vnitřní stěny zabezpečené, přesuňte se k vnějšímu zdivu a také v něm ucpěte veškeré díry. Můžete pro to použít plastové drátěnky, ale v některých případech bude spíš potřeba zdi vyspárovat a provést další opravy.

Zdroje: wikiHow, The Spruce, DIY Pest Control, Victor Pest

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 15.09.2024
Reklama
Reklama