Jakou podlahu vybrat do kuchyně?

Jakou podlahu vybrat do kuchyně?
Kuchyň je prostor, který čelí vysokému provozu, pádům tekutin a častému čištění. Proto je výběr správné podlahové krytiny do kuchyně klíčový. Zde je pár možností, které můžete zvážit!

Keramické dlaždice: Keramické dlaždice jsou populární volbou pro kuchyně, protože jsou odolné, snadno se čistí a odolávají vlhkosti a skvrnám. Jsou také dostupné v široké škále vzorů, barev a stylů, které umožňují přizpůsobení designu vaší kuchyně. Nicméně buďte si vědomi, že dlaždice mohou být tvrdé a chladné, a také mohou být kluzké, pokud jsou mokré.

 

Laminátová podlaha: Laminátové podlahy jsou cenově dostupné a snadno se instalují. Jsou odolné proti poškrábání a vlhkosti a nabízejí širokou škálu designů, včetně imitace dřeva a dlaždic. Je důležité vybrat laminát s ochrannou vrstvou, která zajišťuje odolnost proti vodě a vlhkosti.

 

Vinyl: Vinylové podlahy jsou oblíbené pro svou odolnost a snadnou údržbu. Jsou odolné vůči vlhkosti, skvrnám a poškrábání a nabízejí měkký a tlumený povrch. Vinylové podlahy jsou k dispozici v různých vzorech a texturách, včetně imitace dřeva a dlaždic.

 

Plovoucí podlaha z dřevěných lamel: Plovoucí podlahy z dřevěných lamel jsou oblíbenou volbou pro kuchyně. Jsou vyrobeny z vrstveného dřeva, které je odolné vůči vlhkosti. Tento typ podlahy poskytuje teplý a přírodní vzhled a lze ho snadno čistit. Je důležité zvolit dřevo s ochrannou vrstvou, která zabraňuje pronikání vlhkosti do povrchu.

Betonová podlaha: Betonové podlahy se stávají stále populárnější volbou pro moderní kuchyně. Jsou trvanlivé, snadno se čistí a mohou poskytnout průmyslový vzhled. Betonová podlaha může být také upravena různými technikami, jako je barvení nebo leštění, aby se dosáhlo požadovaného vzhledu.

Při výběru podlahové krytiny do kuchyně zvažte její odolnost proti vlhkosti, snadnou údržbu a estetický vzhled. Důležité je také zohlednit svůj životní styl a osobní preference. Vybraná podlaha by měla být funkční, odolná a přispívat k celkovému designu vaší kuchyně.

 

zdroj fotky: profimedia.cz

Zdroj: Pracujeme se dřevem - Martin Patřičný

 



autor: Josef Šmrdla , Publikováno: 01.06.2023
Reklama
Reklama