Kutilský průvodce: Osobní dotek v kuchyni

Kutilský průvodce: Osobní dotek v kuchyni
Kuchyně je srdcem domova, místo, kde se setkáváte s rodinou a přáteli, vaříte lahodná jídla a sdílíte společné chvíle. Proč by tedy neměla být kuchyně také místem plným vašeho osobního doteku a kreativity? V tomto článku vám představíme několik nápadů, jak pomocí kutilství přidat do kuchyně ten správný šmrnc a vytvořit si prostor, který bude plný vaší osobnosti.

Krok 1: Povrchy a barvy

Nátěr na Zdi:

Zvažte možnost přidat na jednu ze stěn nátěr tabulkovým nátěrem. Tím získáte interaktivní plochu, na kterou můžete psát recepty, vzkazy nebo jen jednoduše kreslit.

Barevné Akcenty:

Zvolte barevné akcenty, které se budou prolínat napříč kuchyní. Můžete použít barevné kuchyňské náčiní, ubrusy nebo květinové květináče.

Krok 2: Kreativní uložení

Plovoucí Police:

Namísto tradičních skříněk zvažte instalaci plovoucích poliček. Na nich můžete vystavit krásné nádobí, bylinky nebo dekorace.

Vytvořte Vlastní uložiště:

Zpracujte dřevo a vytvořte si vlastní nástěnné uložiště na hrnce, pánve nebo bylinky. To nejen ušetří místo, ale také bude působit dekorativně.

Krok 3: Osvětlení

Nápadité světlo:

Zvolte originální svítidla, která budou osvětlovat nejen pracovní plochu, ale také vytvoří atmosféru. Můžete použít závěsné světlo nad kuchyňským ostrůvkem nebo řetězová světla okolo okna.

Krok 4: Dekorace

Kreativní magnetická tabule:

Použijte magnetickou tabuli na lednici nebo jiným povrchem jako místo na uchycení kulinářských inspirací, obrázků nebo důležitých lístků.

Bylinky v kuchyni:

Vytvořte si malý bylinkový záhon nebo zavěste bylinky v květináčích na okenní parapet. Navíc vám budou k dispozici čerstvé bylinky při vaření.

Krok 5: Ruční práce

Kresby nebo malby:

Použijte plochy, jako jsou nátěr na zdi nebo dřevěné panely, k vytvoření vlastních kreseb nebo maleb, které budou reflektovat vaši kulinářskou vášeň.

Ručně malované kachlíky:

Přidejte ručně malované kachlíky do prostoru za sporákem. Tyto malby mohou být inspirovány vašimi oblíbenými pokrmy nebo potravinami.

Kutilské projekty v kuchyni vám umožní přidat osobní dotek do prostoru, ve kterém trávíte mnoho času. Nebojte se experimentovat s barvami, materiály a nápady, které vás oslovují. Vaše kuchyně se stane nejen místem, kde připravujete jídlo, ale i místem plným kreativity a inspirace.

 

Zdroj: Udělej si sám: univerzální rádce pro domácí kutily – Přemysl Engel

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jan Sopot , Publikováno: 20.08.2023
Reklama
Reklama