Nápady na menší projekty v podzimních měsících

Nápady na menší projekty v podzimních měsících
Podzim je ideálním časem pro menší projekty na zahradě, které připraví vaše venkovní prostředí na chladnější měsíce. Zde je několik nápadů, která vám zpříjemní podzim.

Vytvoření kompostovacího místa
Vytvoření kompostovacího místa je skvělým projektem pro podzim. Postavte kompostovací hromadu nebo nádobu na kompostování, kam budete moci ukládat listí, trávu a další zahradní odpad.

Instalace zahradního osvětlení
Přidání zahradního osvětlení může vytvořit útulnou atmosféru i v podzimních večerech. Instalujte solární světla, nástěnná svítidla nebo svíčky do sklenic pro romantický vzhled.

Zřízení malého záhonu na bylinky
Založte malý záhon na bylinky, které můžete používat i během chladnějších měsíců. Rozmístěte záhon blízko kuchyně, abyste měli snadný přístup ke svým oblíbeným bylinkám.

Stavba ptáčí budky
Podzimní měsíce jsou ideálním časem pro stavbu ptáčích budek. Ptáci ocení úkryt během zimního období a mohou vám pomoci s kontrolou škůdců na vaší zahradě.

Příprava zahradního nábytku na zimu
Zkontrolujte a připravte váš zahradní nábytek na zimu. Zvažte nátěr dřevěného nábytku, demontáž a skladování polštářů, a ochranu nábytku před vlhkostí.

Vytvoření podzimního květinového aranžmá
Vytvořte nádherné květinové aranžmá s podzimními květinami a plody. Použijte nástroje jako květinové nůžky, dřevěné truhlíky a dekorativní kameny.

Tyto projekty vám nejen pomohou využít podzimní měsíce kreativním způsobem, ale také vylepší vzhled vaší zahrady a připraví ji na chladnější období.

 

Zdroj: Rádce domácího kutila - Thomas Pochert

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Josef Sinet , Publikováno: 22.08.2023
Reklama
Reklama