Využití toaletního papíru: Pomůže i v ledničce

Využití toaletního papíru: Pomůže i v ledničce
Využití toaletního papíru: Pomůže i v ledničce. Většina z nás má toaletní papír spojený jenom s návštěvou WC, ve skutečnosti ale má v domácnosti širší možnosti použití.

Odstraňuje pachy

Velmi častý je trend vložit toaletní papír do ledničky. Proč? Jde o účinnou metodu, jak v ledničce odstranit nežádoucí zápach a nadbytečnou vlhkost. Vyjde ro levněji než drahé odstraňovače zápachu zakoupené v drogérii. Pomáhá omezovat růst hub a plísní, které jinak dostávají ve vlhkém prostředí šanci.

Skvělý na otírání

Má měkkou strukturu, takže se hodí v nouzi jako dobrá náhrada za mytí rukou a obličeje. Jen si ho příliš nenamáčejte, protože víme, že toaletní papír je navržen tak, aby se ve vodě rozkládal. Hodí se i k odstraňování make-upu. Toaletní papír může být praktickým čisticím nástrojem pro otírání povrchů, jako jsou pracovní desky, záchodová prkénka a splachovací rukojeť, a jeho měkká textura je zvláště užitečná pro čištění citlivých povrchů, jako jsou zrcadla. Díky absorpčním vlastnostem je skvělý pro utírání rozlitých tekutin různého druhu. Tím napomáhá dokonalému vyčištění a po skvrnách pak nezbydou žádné stopy.

Zakrytí veřejných záchodových prkének

Pokud se necítíte pohodlně při používání veřejných toalet, umístění toaletního papíru na záchodové prkénko vám může výrazně pomoci, abyste se cítili lépe. Vědci jsou rozdělení, pokud jde o to, zda položení toaletního papíru nějak zabrání přenosu choroboplodných zárodků, ale může vám pomoci cítit se chráněni.

Čištění brýlí

Toaletní papír lze použít k setření šmouh a otisků prstů na brýlích, ale vždy je nejlepší čistit brýle správným hadříkem z mikrovlákna a čisticím roztokem.

Jak snížit spotřebu

V průměru se spotřeba toaletního papíru velmi liší od člověka k člověku, ale věděli jste, že průměrný Američan spotřebuje asi 57 listů toaletního papíru denně? To představuje 141 rolí na osobu a rok, Jiné statistiky hovoří o menším množství asi 100 rolí na osobu za rok. Ke snížení použitého množství může pomoci také podpora používání obou stran papíru a nácvik skládání místo mačkání. Bidety nabízejí hygienický a ekologický způsob čištění, který často snižuje spotřebu toaletního papíru až o 75 %., z dlouhodobého pohledu tedy rozhodně nejsou zbytečností, za kterou je mnoho lidí považuje.

Zdroje: Cottonelle, Reel Paper, Medium, Oceans

Zdroje: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 03.05.2024
Reklama
Reklama