Jak udržet domov čistý? Pravidelnou údržbou

Jak udržet domov čistý? Pravidelnou údržbou
Jak udržet domov čistý? Pravidelnou údržbou. Odborníci potvrzují, že mnohem jednodušší, jak udržet domov čistý, je krátký, ale za to pravidelný úklid než nárazové generální gruntování.

Pokud opravdu chcete zkrátit dobu úklidu, opravdu musíte uklízet častěji. Jakmile svůj dům důkladně vyčistíte, nikdy nezapomínejte na běžnou denní údržbu, která vám ušetří ohromné množství následné práce. Jednou týdně pak věnujte větší pozornost koupelně, toaletě nebo kuchyňským dřezům či luxování. V případě, že běžná údržba bude fungovat stylem – něco se rozlije v mikrovlnce, hned to utřu, budou i týdenní úklidy hračkou.  Díky tomu bude domov vypadat hezky a ušetříte si zdlouhavou a mučivou práci s rozsáhlým úklidem najednou. Dělejte pravidelný údržbový úklid místo dohánění restů, tak zní základní rada. Dále přinášíme další šikovné tipy, jak si s různými oblastmi úklidu domácnosti hravě poradit.

Jak udržet nerez ocel zářivou?

Otisky prstů, šmouhy a vodoznaky jsou nepřáteli nerezových dřezů a povrchů. Minerální olej vám může pomoci je porazit. Nalijte trochu minerálního oleje na hadřík a jednou týdně povrchy otřete. To odpuzuje vodu. Minerální olej také pomáhá zabránit tomu, aby se zubní pasta a další předměty lepily na dřez.

Využívejte kouzelnou mazací gumu

Odstraňuje skvrny, Kouzelná mazací guma je ideální pro čištění stěn a téměř jakéhokoli povrchu podlahy, včetně dřeva, laminátu a dlaždic.

Jak vyčistit mikrovlnku

Vnitřek vaší mikrovlnné trouby pravděpodobně vypadá jako válečná zóna. Připečené jídlo – zejména pokud tam skvrny byly několik dní nebo déle – může být bohužel obtížné odstranit.

Trik spočívá v tom, že vám pomůže mikrovlnná trouba. Dejte do mikrovlnné trouby šáek plný vody a zahřejte ji k varu. To vytváří vlhkost, která uvolňuje cokoli na horní, boční nebo spodní straně mikrovlnné trouby. říká. Poté vezměte vlhký hadřík a otřete povrchy dočista.

Vysávejte efektivně a účinně

Velmi důležité je účinné a efektivní vysávání. Mějte při vysávání otevřená okna, to zlepší proudění vzduchu. Táhněte vysavač vpřed a vracejte zpět, lehce přejíždějte po podlaze. Projeďte celou délku místnosti v rovné řadě stylem kukuřice, poté se přesuňte a začněte znovu v přední části místnosti a postupně vezměte znovu ještě místa s nejvyšším provozem.

Zdroje: Popular Mechanics

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 22.05.2024
Reklama
Reklama