Jak snadno a rychle vyčistit koupelnu

Jak snadno a rychle vyčistit koupelnu
Jak snadno a rychle vyčistit koupelnu. Domácí úklid koupelny nemusí být tak krkolomný úkol, za který ho považujeme. Pomocí tohoto praktického průvodce se naučíte, jak vyčistit koupelnu.

Začněte suchým čištěním

Pokud půjdete uklidit koupelnu a sáhnete rovnou po hadrech a sprejích, budete frustrovaní. Nejprve utřete prach, zvláštní pozornost věnujte toaletě a podlahovým lištám, ale také přejeďte prachovkou po svítidlech, pultech, a dokonce i po okrajích vany. Budete moci vyčistit skvrny, šmouhy a nečistoty, aniž byste z nahromaděných vlasů a prachu vytvořili mokrý kal.

Dezinfikujte jenom to, co je nezbytně nutné

Dezinfekce každého centimetru vaší koupelny způsobí, že bude cítit – a vonět – opravdu čistě. Nikdo ale nechce plýtvat dezinfekčními ubrousky nebo bělidlem na věci, které nejsou nutné. Dezinfekci si nechte na nejšpinavější části toalety a na zbytek použijte běžné, univerzální čisticí prostředky nebo jemnější destilovaný bílý ocet.

Ukliďte nepořádek

Organizovaná koupelna s menším množstvím věcí je čistší. Pokud je to možné, snažte se mít vše, co používáte, ve skříňkách nebo zásuvkách, abyste minimalizovali usazování prachu. Zbavte se toho, co nepoužíváte, nebo co je prošlé, čímž uvolníte prostor pro věci, které vždy používáte a máte rádi, aby byly hned dostupné.

Pracujte od shora dolů

Tato standardní rada pro úklid platí pro koupelnu stejně jako pro jakoukoli jinou místnost. Tím, že začnete na nejvyšší úrovni a budete postupovat dolů, zajistíte, že nebudete sabotovat své vlastní úsilí o úklid tím, že místa, která jste již uklidili, znovu zašpiníte. Pokud například po vytření podlahy otřete pulty, znovu zašpiníte uklizené podlahy. Místo toho s každým novým typem čištění, jako je utírání prachu, mokré čištění atd., začněte nahoře a postupujte směrem dolů.

Nekupujte drahé čisticí prostředky

Mít celý arzenál různorodých čistících prostředků je zbytečné a nákladné. Úplně stejným způsobem totiž poslouží běžné ingredience, které máte doma v kuchyni a používáte je. Na vyčištění sprchového koutu nebo vany od vodního kamene poslouží ocet, citrónová šťáva (kyselina totiž reaguje s vápenatou solí. Mnohem levnější než citrónovou šťávou, je samozřejmě čištění octem. Vyrobte si roztok v poměru 1:1 ocet a voda a postříkejte jím místa, kde se vodní kámen nachází. Po 15 minutách spláchněte. Dlaždice se dají čistit pastou z octa a jedlé sody nebo kyseliny citrónové a jedlé sody v poměru 1:1. Podobnou službu udělají také rozpuštěné kostky do myčky na nádobí.

Zdroje: Aparthment Therapy

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 11.04.2024
Reklama
Reklama