Jak na přípravy na malbu fasády domu?

Jak na přípravy na malbu fasády domu?
Jak na přípravy na malbu fasády domu? Tajemství dobrého nátěru spočívá v tom, že většinu tvrdé práce odvedete ještě předtím, než k budově vůbec přiložíte štětec. Tak dosáhnete výsledků

Plánování a povědomí o olověných barvách

Malování špatně připraveného povrchu bude mít za následek zklamání, zatímco kvalitní přípravné práce se vyplatí. Příprava exteriérové malby je náročný úkol. Podle velikosti projektu a úrovni vašich zkušeností možná ani nebudete vědět, kde začít. Nejlepší je mít dobrý plán. Určete, které části projektu lze rozdělit na části a co je třeba provést najednou. Hledejte oblasti, které vám budou působit potíže, abyste si na ně dali pozor. Fáze plánování je nejlepší dobou na testování, zda původní nátěr vašeho domu obsahuje olovnaté barvy. Pokud máte dům, který byl postaven před rokem 1979, měli byste to zjistit. V takovém případě budete muset obrousit nebo seškrábat stávající vnější nátěr.

Nastavení žebříků a lešení

Projekty přípravy exteriérových nátěrů často zahrnují vícepodlažní práce. To znamená, že budete potřebovat žebřík nebo lešení, které zvýší váš dosah a zároveň vás bezpečně podepře. Umístění žebříku nebo lešení venku je složitější než aplikace v interiéru. Budete potřebovat stabilitu. Musíte žebřík nebo lešení správně zajistit.

Exteriérová příprava nátěru

Čištění zbytků barvy z keřů není žádná legrace, proto použijte lehkou plátěnou plachtu k zakrytí květinových záhonů a keřů. Naplánujte si však, že ochranný obal odstraníte na konci každého dne, abyste neriskovali, že rostliny, které se snažíte chránit, zahynou. Rozhodně chraňte všechny vodní prvky, jako jsou jezírka. Trocha plánování vám ušetří spoustu nepříjemností a oprav.

Odstraňte nebo přelepte překážky páskou

V exteriéru vašeho domova se nacházejí různé prvky, kterým se budete chtít vyhnout. Malířská páska vám může pomoci. V závislosti na povaze předmětu je během projektu přípravy exteriérového laku buď zakryjte, nebo zcela odstraňte. Když tuto práci uděláte nyní, umožní vám to pracovat bez přerušení. Většina těchto prací obvykle provádíte na zemi, ale pokud se ocitnete na žebříku a přelepujete věci páskou, mějte na paměti, že bezpečnost vítězí nad rychlostí.

Zdroje: Family Handyman

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 08.06.2024
Reklama
Reklama