Jak omezit vznik nečistot od domácích mazlíčků?

Jak omezit vznik nečistot od domácích mazlíčků?
Jak omezit vznik nečistot od domácích mazlíčků? Proč je váš dům tak zaprášený? K prachu v domě přispívají i mazlíčci. Pokud se snažíte kontrolovat prach ve vaší domácnosti, nejste sami.

Mazlíčci línají

Prach se usazuje a nemusí to být odrazem vašich úklidových návyků. Místo toho je to často způsobeno jinými faktory, jako jsou staré filtry nebo línání domácích mazlíčků. Může to být také důsledek příliš malého nebo příliš velkého proudění vzduchu. Jedním z největších přispěvatelů k prachu ve vaší domácnosti jsou bohužel vaši domácí mazlíčci. Kočky a psi vylučují srst (přebytečnou srst a šupinky kůže) po celý den, což vede k nadměrnému prachu a alergickým reakcím.

Pomůže kartáčování

Ale nebojte se, je poměrně snadné omezit prach, který vaši čtyřnozí přátelé produkují. Kartáčujte své domácí mazlíčky, třeba psa často, a pokud je to možné, provádějte to venku. Srst vašeho mazlíčka se bude potom mnohem snadněji čistit, když většina z ní zůstane na kartáči. Tím pádem bude uvolňování srsti omezeno na minimum a mazlíci budou mnohem čistší. Dělejte to venku, to je ještě lepší, protože splývající chlupy skončí v trávě, nikoli na koberci.

Nepouštějte je všude

Udržujte své domácí mazlíčky včetně psů mimo místnosti, které obsahují mnoho prachových nebo křehkých předmětů. Tím zajistíte, že vaše sbírka umění nebo starožitností zůstane co nejvíce bezprašná. Pravidelně vysávejte svůj domov, zejména koberec. Tím zajistíte, že se srst domácích mazlíčků nemůže dostat hluboko do podlah a podlahových lišt vašeho domova.

Vzduchové filtry

Chováte-li domácí mazlíčky, měli byste mít vzduchové filtry a věnovat jim pozornost. To také omezí míru prachu ve vzduchu. Pokud jsou vaše zpětné vzduchové filtry staré, mohou do vašeho domova propouštět spoustu prachu a alergenů, zejména v chladnějších měsících. Kromě toho se na mřížkách filtru může usazovat prach, takže vypadají špinavě a nevzhledně. Pokud vzduch necirkuluje správně, prach se může rychle hromadit. Zaprášené větrací otvory a filtry jsou snadnou opravou. Nejprve si pořiďte nové vzduchové filtry a co nejdříve vyměňte ty staré za nové. A pokračujte v jejich výměně každé tři měsíce. Nemusíte kupovat nejdražší filtry vhodné pro alergeny. Vyčistěte kovovou mřížku, která je umístěna na filtru. Pomocí hadicového nástavce vysavače vysajte prach a poté jej otřete vlhkým mýdlovým hadříkem,

Zdroj: The Spruce

Zdroj foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 23.06.2024
Reklama
Reklama