Kam zase běžíš! Co udělat, aby vám neutíkal pes ze zahrady?

Kam zase běžíš! Co udělat, aby vám neutíkal pes ze zahrady?
Pokud máte psa a zahradu, pravděpodobně jste se již setkali s výzvou udržet svého pejska v bezpečí a zabránit mu v úniku z vaší zahrady. Neustále sledovat svého psa není možné a navíc by to omezilo jeho svobodu pohybu. V tomto článku se podíváme na několik opatření, která můžete přijmout, abyste zajistili, že váš pes zůstane v bezpečí na vaší zahradě.

PRIORITA? PLOT!

Začněte tím, že pečlivě prozkoumáte svůj plot a zjistíte, zda existují místa, kudy by pes mohl uniknout. Překontrolujte plotové panely, brány, plotové spoje a zámkové mechanismy. Opravte jakékoli poškození nebo slabá místa, která by mohla být vhodná pro únik psa.

Zkontrolujte také výšku vašeho plotu. Většina psů je schopna skákat nebo se přelézat přes nižší ploty. Ideální výška plotu by měla být minimálně 1,8 metru, ale to závisí na velikosti a schopnostech vašeho psa. Pro větší nebo skokově nadané psy byste mohli zvážit vyšší plot nebo přidat další vrstvu plotových panelů.

Někteří psi jsou mistři v kopání pod plotem, aby se dostali ven. Abyste tomu zabránili, můžete do země přidat oplocení nebo silnou vrstvu pletiva. Oplocení by mělo být zakopáno do země minimálně 30 cm a mělo by směřovat směrem ven z vaší zahrady. To znemožní pejskovi kopat si cestu ven.

Vytvořte zónu v blízkosti plotu, která by psa odrazovala od přibližování se k němu. Můžete zde umístit pískoviště, kamenné nebo betonové bloky nebo rostliny, které budou bránit psovi v přístupu ke plotu.

PŘIROZENÝ POHYB

Zajistěte, aby váš pes měl dostatek zábavy a stimulace na vaší zahradě. Poskytněte mu hračky, které ho zabaví a zaměstnají, a zařiďte mu vhodné venkovní aktivity. Pes, který má dostatek zábavy a pohybu, bude méně pravděpodobně hledat způsob, jak uniknout.

Nezapomeňte na trénink svého psa. Ujistěte se, že je dobře vycvičený a poslouchá základní příkazy. To mu pomůže zůstat na vaší zahradě a nepokoušet se o únik. Pravidelný trénink a poslušnost jsou klíčové pro udržení psa v bezpečí.

Když je váš pes na zahradě, je důležité, abyste na něj měli dohled. I když máte zabezpečenou zahradu, může se stát nečekaná událost, která by mohla způsobit, že váš pes se pokusí o únik. Buďte proto připraveni rychle reagovat a zajistit, aby váš pes zůstal v bezpečí.

Zachování bezpečnosti a pohodlí vašeho psa na zahradě je důležité nejen pro něj, ale také pro vaši vlastní klidnou mysl. S kombinací vhodného plotu, opatření proti kopání a správného tréninku byste měli být schopni zajistit, aby váš pes zůstal spokojený a bezpečný na vaší zahradě.

 

zdroj fotky: profimedia.cz

Zdroj: Zahrady od Dany – Dana Marklíková



autor: Pavel Hažlinský , Publikováno: 15.05.2023
Reklama
Reklama