Triky při tapetování: Přerolování a čistota

Triky při tapetování: Přerolování a čistota
Triky při tapetování: Přerolování a čistota.  Tyto vychytávky na tapety vám pomohou posunout vaše dovednosti na další úroveň. Tapety budete věšet rychleji a naprosto čistě.  

Techniky pro dosažení úspěchu

Tyto chytré a praktické vychytávky na tapety by vám měly usnadnit kutilský život. Bude to také znamenat, že až příště budete tapety věšet příště, budete vědět, jak dosáhnout profesionálně vypadajícího výsledku.  Znalost základů tapetování je skvělým začátkem, ale zavedení několika chytrých triků vám přinese posun. Nebudete se trápit s odstraňováním starých tapet, budete vědět, jak pokaždé dosáhnout hladkého, čistého a rovnoměrného povrchu a nikdy neuvidíte mezeru ve švech tmavě zbarvených tapet. To jsou jen některé ze základních technik pro dosažení skvělého výsledku.

Přerolujte tapetu opačným směrem

Když rozbalíte roli tapety a položíte ji na stůl, tapeta se jednoduše stále posouvá zpět. K zatížení papíru můžete použít štětec nebo nůžky na tapety, ale existuje lepší varianta. Jednoduše přerolujte metrovou část tapety v opačném směru než původní role a rozviňte. Tapeta nyní zůstane rovná – bez závaží a připravená k nalepení.

Udržujte svůj stůl čistý

Špinavý pracovní stůl může znamenat špinavou tapetu. Takže při nanášení lepicí pasty na tapetu chcete, aby váš stůl zůstal zcela bez pasty. A zároveň chcete přidat rovnoměrnou vrstvu pasty. Rozviňte tapetu a zarovnejte vzdálený okraj tapety se vzdáleným okrajem stolu. Namočte váleček v pastě a roztírejte. Ujistěte se, že získáte rovnoměrnou vrstvu. Jděte podél okraje směrem doprostřed.

Mějte tapetovací nástroje v kapse

Není nic otravnějšího než odložit štětec, nůžky, nůž nebo tužku a pak bez nich vylézt po žebříku. Když jdete něco označit nebo udělat řez u stropu a uvědomíte si, že nemáte to, co potřebujete, může to být frustrující, že musíte znovu slézt po žebříku až dolů. V průběhu tapetovací práce to může být časově náročné a nepříjemné, takže mějte nářadí v kapse. Zvykněte si je tam po použití vždy znovu vracet.

Zdroje: Home Building

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 10.07.2024
Reklama
Reklama