Můžete opravit fólii v bazénu?

Můžete opravit fólii v bazénu?
Můžete opravit fólii v bazénu? Výroba záplaty bazénové fólie je poměrně jednoduchá kutilská záležitost, kterou určitě zvládnete.

Nemusíte kupovat nový bazén

Opravu fólie v bazénu zvládne každý majitel zahradního bazénu. Je to pravidelná a nezbytná součást údržby bazénu. Je samozřejmě mnohem výhodnější než nákup nové fólie nebo zcela nového bazénu. Při několika pravidelných opravách a údržbě bazénu může váš nadzemní bazén vydržet mnoho let. Není třeba kupovat nový bazén ani náhradní fólii.

Vyřešte netěsnosti

DIY přístup k opravě bazénové fólie je rychlý a levný (zatímco i menší zahradní bazén je investicí). Chráníte život a zdraví svého bazénu tím, že rychle vyřešíte jakékoli netěsnosti dříve, než začnou způsobovat další praskliny a degradaci. Stojí to za námahu a poměrně jednoduchá oprava.

Nástroje na opravu bazénu: Jakou náplast byste měli použít?

Pokud jde o opravu bazénové fólie, máte spoustu možností. Můžete použít vodotěsnou pásku, vinylovou záplatu, odlepovací záplaty nebo sadu na opravu bazénové vložky.

Vodotěsné pásky

U malých trhlin a rychlých oprav může vodotěsná páska držet vložku pohromadě a rychle zastavit úniky. Hlavním problémem je, že mnoho typů vodotěsných pásek není určeno pro dlouhodobé používání pod vodou. Vodotěsná páska může být také nevzhledná. Pokud však potřebujete rychlou opravu bazénu, vodotěsná páska je jednoduchou volbou pro malé opravy.

Opravné sady – vinylové záplaty

Nejlepších výsledků dosáhnete, když použijete nástroj určený pro danou aplikaci. Vinylové opravné sady a sady na opravu bazénových fólií jsou často vaší nejlepší sázkou na rychlou opravu snadných úniků vody z bazénové fólie, protože jsou vyrobeny speciálně pro opravy zahradních bazénů. Tyto jednoduché sady jsou cenově dostupné a speciálně navržené pro daný úkol. Vyberte si nejlepší materiál pro váš bazén a typ vady. Například náplasti mohou lépe zakrýt bodné rány a díry než vinylové opravné sady epoxidového typu. Vinylové opravné sady jsou však ideální pro záplatování trhlin, prasklin a malých netěsností.

Zdroje: Do It best

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 24.07.2024
Reklama
Reklama