Jak zlikvidovat octomilky pomocí miskových pastí

Jak zlikvidovat octomilky pomocí miskových pastí
Jak zlikvidovat octomilky pomocí miskových pastí. Cílem této metody hubení je nalákat octomilky do pasti přes malý vstup, kterým nebudou schopné vyletět zpátky mimo mísu.

Připravte si návnadu

Začněte tím, že si připravíte nějakou větší mísu. Na dno připravené mísy dejte sladkou návnadu. Na druhu návnady nezáleží tolik, jako na jejím množství. Budete potřebovat nejspíš alespoň 2-3 centimetry nějaké sladké tekutiny nebo kousky starého oloupaného ovoce, jako je například pomeranč nebo banán a zalijte ho trochou balsamica. Účinná je směs bílého vína a koriandrových semínek. Pro aroma můžete přilít také trošku bílého vinného octa. V nouzi poslouží také směs medu, cukru a balsamica.

Sežeňte si fólii

Přes mísu potom natáhněte plastikovou fólii a pevně ji napněte. Použijte velký kus fólie a zabalte do něj celou mísu. Snažte se ji co nejlépe napnout. Vidličkou nebo jiným ostrým nástrojem (párátko, jehla) udělejte do fólie množství malých otvorů. Tyto otvory by měly být skutečně co nejmenší, protože větším vstupem by se mohly octomilky dostat zpět na svobodu. Cílem je vlákat octomilky do misky a nepustit je ven – nebudou totiž schopné najít cestu zpět.

Nastražte past

Past dejte na místo, kde se octomilky shromažďují a nechte přes noc. Ráno ji potom zkontrolujte. Nyní byste měli pozorovat množství octomilek, které si pochutnávají na návnadě. Jestliže se žádná octomilka do pasti nechytla, zkontrolujte otvory a případně ho rozšiřte. Je možné, že se skrze něj octomilky nedostanou k návnadě.


Zachycené octomilky odstraňte

Dělejte to nejlépe mimo domov, abyste si ho opět nezamořili. Sundejte z mísy fólii a zabijte octomilky nalitím směsi teplé vody a přípravku na nádobí. Čistidlo naruší povrchové napětí vody, takže se octomilky potopí pod hladinu a utonou. Počkejte minutu nebo dvě a potom celý obsah misky odstraňte. Po dokončení celé práce důkladně omyjte mísu horkou vodou a použijte ji na výrobu další pasti.

Zdroj: wikiHow

Zdroj foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 20.08.2024
Reklama
Reklama