Jakou zeleninu vysít v srpnu?

Jakou zeleninu vysít v srpnu?
Jakou zeleninu vysít v srpnu? Do podzimu je sice ještě daleko, ale ještě je čas péči o zeleninovou zahradu. Stihne vám vyrůst třeba ještě čerstvý salát.

Čas na mrkev i saláty

Jakou zeleninu můžete vysít v srpnu? Především plodiny rychle dozrávající v teplém období a plodiny určené pro chladné počasí, jako jsou saláty a kořenová zelenina. Nezapomeňte sazenice podle potřeby vyjednotit na vhodné rozestupy. Zasejte mrkev nebo ředkvičky, pokud spěcháte na úrodu. Rostou rychle a můžete je vysít v srpnu a ještě i začátkem září. Vysévejte také hrách, řepu, kedlubnu, kapustu, zelenou cibuli a lusky. Zasaďte také salát, rukolu a špenát koncem tohoto a začátkem příštího měsíce.

Které podzimní plodiny zvládají i nižší teploty?

  • Brokolice
  • Růžičková kapusta
  • Květák
  • Čínské zelí
  • Kapusta
  • Mangold
  • Tuříny

Zkuste dýně, okurky i fazole

Pokud chcete maximalizovat své výnosy na konci sezóny, zvažte výsadbu tykví, dýní, okurek nebo keříčkových fazolí, které dozrávají za kratší dobu než 60 dní. Budou plodit, takže budete mít co sklízet, i když počasí nebude příliš příznivé. Zasaďte cibulky česneku. Přesuňte všechny odnože jahodníku na prázdná místa na jahodovém záhoně. Srpen je také časem pro výsadbu rychle rostoucích jednoletých květin.

Bylinky k výsadbě v srpnu

Vysaďte byliny odolné vůči chladu, jako je tymián a šalvěj. Dále vysejte koriandr, kopr a petržel, abyste měli čerstvé koření po ruce ještě v letošním roce. Tyto aromatické byliny porostou během celého podzimu. Rozdělte a znovu vysaďte vytrvalé bylinky, jako je máta a pažitka, aby se rozrostly ještě před začátkem zimy.

Zdroje: Simply Smart Gardening

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 22.08.2024
Reklama
Reklama