Jak odstranit škrábance na skle zubní pastou

Jak odstranit škrábance na skle zubní pastou
Jak odstranit škrábance na skle zubní pastou. K odstranění škrábanců můžete použít běžné domácí prostředky. Zapracujte zubní pastu do škrábance a následně omyjte sklenici. Pečlivá očista je důležitá.

Očistěte sklo

Pomocí čistého hadříku sklo umyjte a ujistěte se, že na něm nezůstaly žádné nečistoty. Předtím, než se škrábanec pokusíte opravit, nechte sklo uschnout.

Navlhčete hadřík

Použijte čistý hadřík, který nepouští vlákna, jako například hadřík z mikrovlákna. Podržte jej pod kohoutkem a namočte ve vlažné vodě. Hadřík vymačkejte. Pokud je vlhký a nekape z něj voda, můžete se pustit do práce. Pokud by na hadříku byly nějaké nečistoty, jako je například hlína nebo žmolky, mohlo by dojít k nerovnoměrnému nanesení materiálu nebo dokonce dalšímu poškrábání skla.

Vymáčkněte na hadřík trochu zubní pasty

Zatlačte na tubu s pastou a vymáčkněte malé množství, ne větší, než je špička vašeho malíčku. Je lepší začít s malým množstvím, přidat můžete vždy.] Pro tento účel se doporučuje použít zubní pasta, která není na gelové bázi a obsahuje jedlou sodu. Zubní pasta je velmi snadno dostupná, nejjemnější na použití a je dokonce bezpečná i na neplastové brýle.

Naneste pastu na sklo

Naneste pastu pomocí hadříku na škrábanec. Pohybujte hadříkem v malých krouživých pohybech tak, abyste pastu roztírali pouze po škrábanci. Takto postupujte asi 30 vteřin.

Znovu naneste zubní pastu

Zkontrolujte vzhled poškrábaného místa. Možná budete muset aplikovat několik vrstviček pasty, abyste se škrábance zbavili. Opakujte postup, naneste vždy malé množství pasty a krouživými pohyby roztírejte po poškrábaném místě, dokud nebudete s výsledkem spokojeni.

Vyčistěte sklo

Vezměte si jiný, čistý hadřík a namočte jej. Znovu z něj vymačkejte přebytečnou vodu a přejeďte přes sklo. Díky tomu sklo vyleštíte. Příliš netlačte a nekružte hadříkem po skle, abyste pastu nezatlačili hlouběji do skla.

Zdroje: wikiHow

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 19.08.2024
Reklama
Reklama