Jak na mouchy s pomocí insekticidů

Jak na mouchy s pomocí insekticidů
Jak na mouchy s pomocí insekticidů. Každého někdy otravují mouchy v domě. Jednou z účinných metod, jak se jich zbavit, je využít proti nim sílu insekticidů.

Využijte insekticid z kopretin

Nejlepší je vybrat pokud možno bezpečný insekticid, který nebude škodit ostatním tvorům. Nastříkejte okolí dveří pyrethrinovým sprejem. Pyrethrin je relativně bezpečný insekticid získávaný z květů kopretin. Existují také syntetické formy vyráběné ze stejných chemických substancí, jako ty přírodní a nazývají se pyretroidy. Nastříkání okolí dveří může hmyzu zabránit v tom, aby se dostal dovnitř.

Zaútočte sprejem přímo

Zabijte mouchy přímo pyrethrinovým sprejem. Kromě postříkání dveří můžete mouchy také zlikvidovat tak, že je přímo postříkáte, což je zabije rychle. Dbejte však na to, abyste tento sprej nepoužívali v místech, kde se vyskytuje jídlo, nebo kde jídlo připravujete. Ačkoliv je pyretrin relativně bezpečný, může být pro lidi a domácí mazlíčky stále škodlivý, pokud je ve větším množství vdechován nebo požit. Pečlivě si proto přečtěte návod od výrobce.

Zkuste návnadu

Použijte návnadu na mouchy. Na trhu je těchto návnad dostupná celá řada. Mouchy se díky obsahu insekticidu po požití návnady otráví. Návnady jsou k sehnání v několika různých formách, například jako pasti, granule nebo tekutiny, které se dají použít v místech, kde se mouchy rády shlukují. Oblíbenou návnadou jsou například úzké nenápadné pásky, které můžete přilepit na okenní rám. Mouchy po požití insekticidu umírají a naleznete je obvykle na okenním parapetu. Návnady na mouchy mohou být nebezpečné pro děti a domácí mazlíčky, proto pečlivě sledujte návod výrobce a návnady rozmístěte mimo dosah dětí a domácích mazlíčků.

Zdroje: wikiHow

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 09.09.2024
Reklama
Reklama