Podzimní výzdobou domova kopírujte přírodu

Podzimní výzdobou domova kopírujte přírodu
Podzimní výzdobou domova kopírujte přírodu. Nic neztělesňuje střídání ročních období tak jako změny v přírodě; od barevných listů na stromech až po květy – třeba oblíbených chryzantém.

Rozsviťte svůj domov barevným podzimním listím

Přenesení krásy venkovního prostředí do interiéru pomocí zimních pokojových rostlin a podzimních květin a listí může být rychlým a snadným způsobem, jak změnit vzhled místnosti a pomoci jí dosáhnout pocitu více podzimního vzhledu. Nasbírejte si větve s barevným listím. Korunou může být dominantní, velká a zajímavě tvarovaná větev, která vnese do vašeho interiéru sochařský prvek. Pokud nemáte chuť neustále uklízet uschlé přírodní listy, sáhněte po umělých dekoracích. Dají se vybrat takové, které dokonale imitují přírodu a vydrží vám léta.

Pověste na dveře podzimní věnec

Když přicházíte domů, měl by vás vítat nějaký radostný podzimní prvek. Podzimní věnec. Je třeba dát čestné místo, a proto jsou pro něj prostě nejlepší vchodové dveře, i když ho rádi uvidíte i nad krbovou římsou v obytném prostoru nebo jako středobod stolu v jídelně nebo kuchyni. Konečně je tu to roční období, kdy se do obchodů dostávají podzimní věnce, které lze krásně spárovat s lucernami a některými umělými (nebo skutečnými) dýněmi a tykvemi pro výstavu s tématikou sklizně. Udělejte si doma takovou výstavku.

Vlastní výzdoba verandy

Můžete si také vyzkoušet vytvoření vlastní podzimní výzdoby verandy tím, že si vytvoříte podzimní věnec z listí nasbíraného na zahradě. Chcete-li vytvořit poutavý věnec na přední dveře, seskupte stejný typ listí dohromady a zdlrazněte jasné části. Smíchejte sušené listy, trávy nebo květiny s čerstvě zelenými větvičkami a přidejte pro vůni i čerstvé bylinky, jako je tymián, šalvěj nebo rozmarýn.

Podzimní přírodní tóny můžete mít po celý rok

Podzimní výzdoba nemusí mít jenom sezónní nádech: můžete použít oblíbené podzimní barvy k rychlému a snadnému zahřátí chladných místností. Terakotová výzdoba, tmavě fialové odstíny a hnědé prvky do obývacího pokoje působí příjemně nejenom na podzim. V této sezóně se vracíme k jednoduchým, zdrženlivým paletám barev – a blízkost k přírodě se posunula od pouhé lesní zelené. Využijte neutrální paletu fosilních tónů, surovin a přírodních prvků, jako je kámen, textury bavlny a lnu. Rozšiřte barevné schéma lilkovými fialovými, jemnými zemitými hnědými, teplými terakotovými a dýňovými tóny pro kontrast.

Zdroje: Homes and Gardens, Country Living, Southern Living, House and Garden

Zdroje foto: Freepik.com

 

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 13.10.2024
Reklama
Reklama