Podzimní atmosféra na zahradě: Květiny, dýně, sláma a dekorační prvky

Podzimní atmosféra na zahradě: Květiny, dýně, sláma a dekorační prvky
Podzim je obdobím, kdy se příroda obléká do svých nejkrásnějších barev a zahrady nabývají úžasné atmosféry plné tepla a útulnosti. Pokud chcete i vy na své zahradě vytvořit podzimní náladu, existuje několik skvělých způsobů, jak toho dosáhnout pomocí různých dekoračních prvků.

Květiny a rostliny
Na podzim mohou být květiny a rostliny stále krásné a plné života. Zvolte rostliny s podzimními barvami, jako jsou rudé, oranžové a žluté odstíny. Chryzantémy, slunečnice, a jiřiny jsou skvělým výběrem. Můžete také zasadit květiny do nádob a umístit je na různá místa ve vaší zahradě.

Dýně a dýňové dekorace
Dýně jsou ikonickým symbolem podzimu. Vytvořte si na zahradě prostor, kde umístíte různé velikosti a typy dýní. Mohou to být tradiční oranžové dýně, ale také zvažte i jiné barvy a tvary, které jsou k dispozici. Můžete dýně vystavit na schůdky, do květinových záhonů nebo na venkovní stoly.

Sláma a seno
Sláma a seno jsou další skvělé prvky, které můžete využít. Vytvořte si malá slámou pokrytá posezení, kde můžete relaxovat a užívat si podzimní atmosféru. Sláma se také skvěle hodí na vytvoření prostor pro hru a zábavu pro děti.

Dekorační prvky
Kromě rostlin a přírodních prvků můžete přidat do vaší zahrady různé dekorační prvky. Například dřevěné nebo kovové sochy, svícny, lucerny nebo dekorační ptáčky. Tyto prvky mohou dodat vaší zahradě jedinečný vzhled a doplnit celkovou podzimní atmosféru.

Osvětlení
Nezapomeňte na osvětlení. Venkovní světla, jako jsou řetězy světel nebo lampiony, mohou vytvořit kouzelnou atmosféru ve večerních hodinách a prodloužit dobu, kdy můžete užívat svou podzimní zahradu.

Vytváření podzimní atmosféry na zahradě pomocí květin, dýní, slámy a dalších dekoračních prvků je skvělým způsobem, jak si užít krásy tohoto ročního období. Buďte kreativní a nebojte se experimentovat s různými prvky, abyste dosáhli unikátního a útulného vzhledu vaší zahrady.

 

Zdroj: 1000 nápadů a rad pro kutily - Michael Makovec

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jan Sipot , Publikováno: 25.08.2023
Reklama
Reklama