Podzimní výzdobu si dokážete vyrobit sami

Podzimní výzdobu si dokážete vyrobit sami
Podzimní výzdobu si dokážete vyrobit sami. Není lepší období, oddat se výrobě ručních sezónních dekorací, než když nastane na podzim chladnější počasí. Můžete popustit uzdu fantazii.

Když vás přivítají dýně

Zatímco nápady na halloweenskou výzdobu mívají přednost, přičemž nápady na vyřezávání dýní jsou nejoblíbenější formou výzdoby, krásně je také použít dýně celé bez úprav a vyřezávání. Vystavíte si dýni na svátky a pak, těsně předtím, než začne měknout, ji můžete zpracovat. Dýně a tykve ze zahrady nebo farmářských trhů, jsou skvělým výchozím bodem pro vytvoření sezónní expozice ve vstupní hale i mimo ni. Skromná dýně, která je často spojována se zdobením a oslavami Halloweenu, není v tomto ročním období jen základem kuchyně, ale je také ideální ji vystavit doma, zejména u vchodu. Naskládejte je na konzoli, příborník nebo osamělou židli a užijte si autentické podzimní přivítání.

Pojměte stůj kreativně

Jakákoli oslava v tomto ročním období je perfektní záminkou k tomu, abyste si dopřáli nápady na podzimní výzdobu stolu. Svátky jako Halloweebn a samozřejmě jakékoli podzimní narozeniny členů rodiny jsou skvělou příležitostí, jak vyzdobit stůl v jídelně v podzimním duchu. A nebojte se experimentovat. Je skvělé použít barvy, které v tomto ročním období reprezentují přírodu – terakotovou, která představuje stromy v podzimních barvách, a k tomu jasně modrou, která představuje ostrou, slunečnou ranní oblohu. Je to báječný kontrast. Příjemné prostředí domova navozuje třeba kostkovaný ubrus s odpovídajícími ubrousky, aby vytvořil měkký a útulný základ. Do středu stolu můžete dát zeleninu, dýně a květiny i svíčky.

Chcete si pořídit něco nového?

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak letos na podzim dodat vašemu pokoji barvu, teplo a texturu, je využít všestranný – a snadno vyměnitelný – koberec. Koberce a běhouny jsou flexibilnější než koberec nebo jiná forma pevné podlahové krytiny a nabízejí fantastický způsob, jak změkčit podlahu z tvrdého kamene, dlaždic nebo dřeva, a lze je také vrstvit na měkké podlahy. Dodají styl každé místnosti. Můžete si sami vyrobit originální koberec třeba ze zbytků látek.

Zdroje: Homes and Gardens, Country Living, Southern Living, House and Garden

Zdroje foto: Freepik.com

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 16.10.2024
Reklama
Reklama