Ušetří váš čas
Při současném hektickém životním stylu platí, že rychlejší volba je zároveň lepší volbou. Nemusíte s tím souhlasit, ale je to bohužel tak. Jak se říká, čas jsou zkrátka peníze. Mikrovlnné trouby jsou typem spotřebičů, které pracují velice rychle, což je jejich velkou výhodou. Mnoho lidí je využívá hlavně k velmi rychlému ohřívání již předem připravených jídel. To zvládnou obvykle v mnohem kratším čase než klasické trouby. I proto patří v současnosti k základní výbavě většiny kuchyní. Mnohdy jsou předmětem první volby. Lidé pobývající na kolejích, ubytovnách, v přechodných bydlištích, kde příliš nepočítají s náročnějším vařením. Ovšem ohřát si donesené jídlo potřebují vždycky.
Zkuste v nich i vařit
Mikrovlnky ohřejí zbytky, ale tím jejich možnosti určitě nekončí. Umí i spoustu dalších činností. Například rozmrazí maso. Jednoduchá jídla uvaříte v mikrovlnce jídla během několika minut s minimálním úsilím. Existují dokonce i kuchařky s postupy, jak připravit jídla v mikrovlnce. Budete překvapeni, jak rozsáhlé možnosti toto zařízení má. Zkuste si nějakou kuchařku pro vaření v mikrovlnné troubě pořídit a vyzkoušet přípravu nějakého pokrmu. Stojí to za to. Objevíte toho hodně.
Je to zdravější než jiné způsoby
Stále ještě existují i odpůrci používání mikrovlnných trub. Běžná mylná představa, že mikrovlny zabíjejí vitamíny a živiny ve vašich jídlech, je bohužel stále živá. Ve skutečnosti je ale opak pravdou. Mikrovlny odvádějí lepší práci při uchovávání živin a vitamínů, jako jsou vitamíny řady B nebo vitamín C, které se při přípravě jinými způsoby vaření velmi rychle ztrácejí. Proč tomu tak je? Mikrovlny vaří jídlo relativně rychle, a navíc při nižších teplotách, což znamená, že živiny a vitamíny jsou vystaveny mnohem menšímu teplu. To má za následek vyšší výdržnost živin. Během procesu přípravy jídla nepřijdete o tolik. To je další důvod k tomu, proč přípravu jídla v mikrovlnných troubách určitě vyzkoušet a nespokojit je jenom s pouhým ohříváním předem připravených pokrmů.
Multifunkční zařízení
Mikrovlnné trouby jsou běžným kuchyňským spotřebičem, který nabízí skutečně velice širokou paletu činností. Velmi efektivně rozmrazují maso. Rychle ohřívají potraviny, které se mohou při přípravě na běžných pánvích snadno připálit, jako například horké máslo, tuky, čokoláda nebo kaše. Multifunkční mikrovlnné trouby navíc kombinují grilování, konvenční vaření a pečení v jediném zařízení – to často nezvládne ani běžná klasická trouba a sporák, které máte v kuchyni. Levnější varianty mikrovlnek umožňují ohřívání, rozmrazování a vaření během několika minut. Sečteno a podtrženo, mikrovlnné trouby nahrazují mnoho jiných spotřebičů, šetří peníze a místo na kuchyňské pracovní desce.
Zdroje: AENO, Ross Discount Home Center, Ramtons
Zdroje foto: Freepik.com