Jak chránit a udržovat zahradní nábytek v podzimním období

Jak chránit a udržovat zahradní nábytek v podzimním období
Podzim je obdobím, kdy je důležité chránit váš zahradní nábytek před nepříznivými povětrnostními podmínkami a připravit ho na zimu. Následující tipy vám pomohou udržet váš nábytek v dobrém stavu.

Čištění a údržba
Před začátkem zimního období pečlivě vyčistěte veškerý zahradní nábytek. Omyjte ho mýdlovou vodou a jemně otřete. To pomůže odstranit nečistoty, prach a zbytky.

Ochrana dřeva
Pokud máte dřevěný nábytek, zvažte nanášení vrstvy dřevěného oleje nebo nátěru. Tímto způsobem ochráníte dřevo před vlhkostí a mrazem.

Skladování
Pokud je to možné, skladujte zahradní nábytek v suchém prostoru, například v garáži nebo sklepě. Pokud to není možné, zakryjte nábytek plachtou nebo ochranným nábytkovým potahem.

Ochrana polštářů
Polštáře a polstrování odstraňte z nábytku a uložte je na suchém místě. Pokud jsou polštáře voděodolné, můžete je nechat na venkovním nábytku, ale ujistěte se, že jsou suché.

Zvednutí nábytku
Pokud je to možné, zvedněte nábytek ze země, aby nedocházelo k přímému kontaktu s vlhkostí a chladem.

Pravidelná kontrola
I během zimního období pravidelně kontrolovat váš zahradní nábytek. Pokud zjistíte jakékoli poškození nebo problémy, postarejte se o ně co nejdříve, abyste zabránili jejich zhoršení.

S dodržováním těchto rad můžete prodloužit životnost vašeho zahradního nábytku a udržet ho v dobrém stavu i během nepříznivého podzimního počasí.

 

Zdroj: Rádce domácího kutila - Thomas Pochert

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Josef Šmrdla , Publikováno: 21.08.2023
Reklama
Reklama