Jak provést poslední hnojení a přípravu trávníku na zimu

Jak provést poslední hnojení a přípravu trávníku na zimu
Příprava trávníku na zimní období je klíčová pro to, aby byl trávník zdravý a připravený na nároky nadcházejícího jara. Poslední hnojení a úpravy prováděné v podzimních měsících mohou udělat velký rozdíl.

Poslední hnojení: Proveďte poslední hnojení trávníku před příchodem zimy. Použijte hnojivo s nižším obsahem dusíku, které podpoří kořenový systém a odolnost trávníku vůči zimním podmínkám.

2. Vertikulace: Vertikulace, neboli provzdušňování trávníku, je výborným způsobem, jak odstranit uschlé trávníkové zbytky a povzbudit růst nové trávy. Provádějte vertikulaci na začátku podzimu.

3. Oprava plešatých míst: Pokud má váš trávník plešatá místa, podzim je vhodný čas na jejich opravu. Použijte sadbu trávy nebo zasetí, abyste tyto plochy znovu zazelenali.

4. Provětrání půdy: Půda na vašem trávníku by měla mít dostatečný přístup kyslíku. Provést provětrání půdy, zejména pokud máte těžkou půdu, může zlepšit kvalitu trávníku.

5. Snížení výšky trávy: V druhé polovině podzimu snižte výšku trávy, abyste snížili riziko plísní a hubení větších hlodavců.

Příprava trávníku na zimu je investicí do jeho zdraví a krásy pro nadcházející rok. Sledování těchto kroků vám pomůže zajistit, že váš trávník přečká zimu v dobré kondici a bude připravený na nový růst na jaře.

 

Zdroj: 1000 nápadů a rad pro kutily - Michael Makovec

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jan Sinet , Publikováno: 23.08.2023
Reklama
Reklama