Jak se připravit na podzimní zahrádkářskou sezónu?

Jak se připravit na podzimní zahrádkářskou sezónu?
Podzim je skvělým obdobím pro zahrádkáře, kdy můžete začít připravovat svou zahradu na chladnější měsíce a následující rok. Zde je návod, jak se na podzimní zahrádkářskou sezónu připravit.

Zbavte se vyčerpaných rostlin
Vyhoďte rostliny, které už nejsou zdravé nebo silné. To uvolní místo pro nové rostliny nebo zlepší půdu pro budoucí sazenice.

 

Sklizňte zralé plody a zeleninu
Zkontrolujte svou zahradu a sklízejte zralé plody a zeleninu. Podzimní úroda může být hojná, a je důležité ji včas sklízet.

 

Ošetřete půdu
Přidejte do půdy organickou hmotu, jako je kompost, a provětrejte ji, abyste zajistili, že bude připravena na jarní sazenice.


Zdroj: Nápady na podzim a zimu - Pavla Smikmátorová

Zasázejte podzimní plodiny
Podzim je také ideálním obdobím pro sazení některých plodin, jako jsou česnek, cibule, ředkvičky a řepa. Tyto plodiny si lépe vede, když jsou vysazeny na podzim.

 

Zabezpečte své rostliny proti mrazu
S blížícími se mrazivými nocemi je důležité chránit citlivé rostliny před poškozením mrazem. Pokryjte je například igelitovými fóliemi.

 

Vyčistěte nářadí
Nezapomeňte také očistit a zkontrolovat své zahradní nástroje a nářadí. Dobře udržované nástroje jsou klíčem k úspěšnému zahrádkářství.

Podzimní zahrádkářská sezóna může být velmi odměňující, pokud se připravíte správně. Díky těmto krokům budete mít zahradu připravenou na příští rok a můžete si užít i krásné podzimní plodiny.

Zdroj: Zahrada - Petra Dvořáková

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Josef Sinet , Publikováno: 28.08.2023
Reklama
Reklama