Péče o podzimní zahradu: Praktické rady pro úspěšnou sezónu

Péče o podzimní zahradu: Praktické rady pro úspěšnou sezónu
Podzim je krásnou sezónou, která přináší do zahrad nádherné barvy a zvláštní atmosféru. Aby vaše podzimní zahrada vynikla a zůstala zdravá a působivá, je třeba jí věnovat správnou péči. V tomto článku najdete několik praktických rad pro úspěšnou podzimní zahradu.

Řezání a Ořezávání
Podzim je vhodný čas pro řezání a ořezávání rostlin. Odstraňte všechny vadné nebo nemocné větve a listy. To pomůže zabraňovat šíření chorob a zajistí, že rostliny budou mít dostatek prostoru pro další růst. Nezapomeňte také zkrátit některé keře a stromy, aby měly správnou tvar.

Zalévání a Mulčování
I když je podzim obvykle chladnější a vlhčí než léto, je stále důležité pravidelně zalévat rostliny, zejména ty nově zasazené. Mulčování zeminy vrstvou mulče pomůže udržet vlhkost a chránit rostliny před náhlými změnami teplot.

Ochrana před Mrazem
Podzim může přinést první mrazy, které mohou poškodit některé rostliny. Pokud máte citlivé rostliny, přikryjte je speciálním ochranným materiálem nebo prostě dekou. Pamatujte, že mrazovými nocemi byste měli také přinést dovnitř citlivé květiny a rostliny v květináčích.

Doplnění Barvy
Aby vaše podzimní zahrada zůstala krásně barevná, zasaďte květiny a rostliny, které kvetou později v sezóně. Chryzantémy, astery, slézovce a sedmikrásky jsou skvělými volbami, které dodají zahradě barvy až do pozdního podzimu.

Zahradní Nástroje
Před začátkem podzimu je dobré zkontrolovat a připravit své zahradní nástroje. Ostřete nože na řezání, zkontrolujte funkci sekačky a ujistěte se, že máte všechny potřebné nástroje pro péči o zahradu v podzimním období.

S těmito praktickými radami budete moci udržet vaši podzimní zahradu zdravou, krásnou a připravenou na zimu. Přijdete také na to, že péče o zahradu v podzimním období může být velmi odměňující a přinést vám radost z úchvatného výhledu.

 

Zdroj: Nápady na podzim a zimu - Pavla Smikmátorová

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Josef Šmrdla , Publikováno: 30.08.2023
Reklama
Reklama