Chcete uspořit čas a peníze? Využijte hotových opěrných zdí

Chcete uspořit čas a peníze? Využijte hotových opěrných zdí
Potřebujete zpevnit masu zeminy? Chcete do svahu zaříznout parkovací stání? Nebo hledáte opěrné prvky pro stavbu? Řešení představují hotové opěrné zdi. 

Můžete zajistit masu zeminy i stavět

Uvažujete o terénních úpravách na svém pozemku?  Nebo vám někde hrozí sesuv půdy? To bývá často spojeno s tím, že je nutné zajistit efektivní podporu pro hromady vykopané zeminy. Případně třeba stavíte základy, ať už domu nebo třeba garáže či přístěnku, a čekala by vás stavba zdí z kamene, cihel nebo litého betonu, což náročný a zdlouhavý proces. Zrychlilo by ho použití některých hotových prvků.

Udělejte si kalkulaci

Pro formování terénu i vlastní stavbu budov můžete využít už hotových opěrných zdí, které vám podstatným způsobem zjednoduší práci. Navíc i ušetříte finanční prostředky. Když si uděláte kalkulaci na zhotovení litého betonu svépomocí a porovnáte ji s tím, co byste vydali za pořízení hotové betonové opěry, nejspíše zjistíte, že využitím hotového prvku můžete dosáhnout úspor peněz. K tomu přibývají i úspory času, který byste jinak strávili výrobou litých betonových prvků.

Zajistíte si standardní vlastnosti

Jako základy zdí mohou betonové opěry velmi dobře posloužit. Plusem je také skutečnost, že pokud se stavbou začínáte a nedisponujete velkými zkušenostmi, může být problém, připravit beton, který se bude vyznačovat vždy naprosto stejnými vlastnostmi. U hotových dodávaných prvků je přitom tento standard zaručen. Obsahují beton vždy stejného složení a vlastností, který se vyznačuje dostatečnou pevností, stabilitou, odolností vůči povětrnostním vlivům a poškození, dlouhou životností. Také vyžaduje minimální nároky na údržbu třeba v porovnání s cihlovou zdí, kterou byste stavěli svépomocí. Použití je flexibilní. Dopad na životní prostřední je minimální. Z dlouhodobého pohledu se proto jedná o smysluplnou investici.

Různé prvky do skládačky

Navíc je možné opěrné zdi získat v různých podobách. Standardně se průmyslově vyrábějí jako L prvky, což znamená, že jde o vnější stěnu s oporou a zeď má tvar písmene L. Druhým typem je T prvek čili prostřední zeď, která disponuje oporami na obě strany, ten asociuje písmeno T. Zároveň i úhlové opory a venkovní rohy. Všechny tyto prvky můžete použít ve skládačce, takže docílíte potřebného tvaru podle vlastních potřeb.

Zdroje: Perma Cast Wall, Sage Journals, Revalue, Fehr Group

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalova , Publikováno: 22.02.2024
Reklama
Reklama