Jak pořídit nejlevnější garáž?

Jak pořídit nejlevnější garáž?
Jak pořídit nejlevnější garáž? Každý nemá v domě integrovanou garáž. Někdy je v rodině je více než jedno auto. Jak tedy vyřešit parkování vozu? Existují různé možnosti.  

Když garáž není v domě

V současnosti je běžné, že se v rodinách vyskytují dvě auta. Sílí proto potřeba mít u rodinného domu parkování pro dvě auta a pořídit ho co nejlevněji, aby příliš nezatížilo rodinný rozpočet. Každý nemá to štěstí, že garáž je součástí domu a pokud už je, zřídka se jedná o dvoumístnou garáž. Minimálně jedno auto je tedy třeba zaparkovat jinde. Často se už v projektu s garáží coby součástí obytného domu ani nepočítá. Důvod? Zabrala by spoustu místa.

Montovaný prefabrikát vyjde levněji

Jak tedy řešit parkování? Nabízí se možnost vybudovat si samostatnou jedno či dvoumístnou garáž na svém pozemku svépomocí. To ovšem bývá zdlouhavý a z pohledu financí také nákladný proces. Levnější variantou je pořízení mobilní betonové garáže. Tu máte k dispozici velmi rychle. Výhodou jsou nejenom finanční úspory, ale tak fakt, že v případě potřeby se garáž dá přemístit jinam. Pokud jde o ceny montovatelný prefabrikát garáže z betonu může být o třetinu, ale klidně i o 50–60 % levnější, než by byla spočítané náklady na stavbu zděné garáže svépomocí. Navíc takovou garáž máte postavenou během jediného dne. Dalším plusem je, že na rozdíl od zděné garáže nemusíte vybudovat základovou desku, stačí základové pásy. Nepotřebujete rovněž stavební povolení, postačí ohlášení stavby.

Hliníkový přístřešek

Pokud počítáte každou korunu a oželíte dokonalou ochranu vozu v uzavřeném prostoru, nabízí se rovněž varianta přístřešku pro jeden či dva vozy. Tady jsou velmi levným řešením hliníkové přístřešky ve formě stavebnicové konstrukce. Ušetříte spoustu nákladů i za práci, protože ve dvou se dají postavit i bez odborníka. O něco dražší bývají přístřešky z ocelové konstrukce, vzhledem ke své hmotnosti se také obtížněji sestavují.

Dřevěné zastřešené stání i plechová varianta

 Chcete-li přírodní vzhled, k dispozici jsou i dřevěné přístřešky se zastřešením. Musíte ale počítat s vyššími náklady nejenom na údržbu, ale na pořízení. Ve srovnání s hliníkovou variantou proto nevycházejí příliš dobře. Tím výčet možností ještě nekončí. Eventualitou je i plechová garáž, jejíž výhodou je také jednoduché sestavení. Jste krytí ze všech stran. Náklady na pořízení jsou rovněž nízké, snadno se udržuje a také se dá využít i jiným způsobem, třeba coby sklad materiálu nebo dílna.

Zdroje: Sticky Mud & Belly Laughs, Standard Supply and Lumber, Garage Smart, Nucrete

Zdroje foto: Pixabay.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 12.03.2024
Reklama
Reklama