Proč tlakově umýt chodníky a příjezdové cesty?

Proč tlakově umýt chodníky a příjezdové cesty?
Proč tlakově umýt chodníky a příjezdové cesty? U tlakového mytí příjezdové cesty jde o více než jenom o to, aby váš domov vypadal hezky. Chrání také beton před poškozením, zabraňuje jeho kluzkosti.

Nejde jenom o estetiku

Proč si nechat tlakovou myčkou umýt příjezdové cesty, chodníky u domu a v zahradě? Můžete si to buď objednat nebo si tlakovou myčku půjčit a pustit se do práce sami. Na první pohled jde jenom o estetický efekt, ale tato operace má velký praktický význam. Pokud necháte plísně, plísně, špínu a řasy usazovat se na vaší příjezdové cestě, stoupá riziko uklouznutí. Zvlášť, když je mokro. Určitě nechcete, aby vaše děti nebo babička s dědou uklouzli a spadli při pokusu o chůzi po mokrých řasách, které se nahromadily na příjezdové cestě. Když tlakově umyjete příjezdovou cestu nebo chodníky, síla vody je dostatečně silná, aby odstranila kořeny řas a plísní rostoucích na povrchu.

Chraňte povrch před poškozením

Tlakové mytí příjezdové cesty může také zabránit poškození povrchu, které způsobují chemikálie nebo řasy, které se hromadí na povrchu. Některé oleje, chemikálie a řasy mohou poškodit povrch vaší betonové příjezdové cesty, a dokonce způsobit praskliny. Tlakové mytí nebo elektrické mytí příjezdové cesty vyčistí plevel a nečistoty z trhlin a spár v betonu.

Čisté příjezdové cesty a chodníky dělají velký rozdíl, pokud jde o estetický vzhled vašeho domova. Tmavá a špinavá příjezdová cesta může způsobit, že váš domov bude vypadat starší a zchátralý. Čištění tlakovou myčkou okamžitě zlepší vzhled celého vašeho domu, a i vy sami se budete cítit lépe. Tlakové mytí je rychlejší a snazší než ručně drhnout skvrny s nejistým výsledkem.

Příprava na betonování a zakrývání skvrn

Před nanesením betonových skvrn nebo tmelů byste měli beton umýt tlakovým způsobem. Beton nebo tmel tak lépe přilne ke stávajícímu betonu a déle vydrží. Tlakové mytí příjezdové cesty je také způsob, jak se zbavit odolných skvrn, které jinak nelze odstranit. Třeba skvrny od oleje vyteklého z auta. Tlakovým mytím dosáhnete výborných výsledků bez použití čisticích prostředků nebo chemikálií. Tlaková voda je dostatečně silná, aby vyčistila většinu nečistot a skvrn. Můžete se tak vyhnout používání čisticích prostředků nebo chemikálií, které by mohly ohrozit vaše rostliny v zahradě nebo se vyluhovat do podzemních vod.

Zdroje: Abbots at Home, Kaercher, Paving Directory, Driveway Expert

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 06.04.2024
Reklama
Reklama