Při rekonstrukci myslete i na soulad v designu

Při rekonstrukci myslete i na soulad v designu
Při rekonstrukci myslete i na soulad v designu. Aby výsledek rekonstrukce vašeho bytu byl dokonalý, neměli byste zapomínat ani na to, aby vybrané nově předměty byly spolu vzájemně v harmonii.

Stojíte před mnoha otázkami

Jakkoli se to může zdát samozřejmé, měli byste zapomenout na některá kategorická rozhodnutí, jako je design a výběr barev stěn, koberců a svítidel, dokud nestrávíte nějaký čas v prostoru, který renovujete a měníte v souladu s novými požadavky a trendy. Výběr může být například velice široký, pokud chcete vyměnit starý koberec a natáhnout nový. Rázem stojíte před řadou otázek. Zvolit hustá nebo volná vlákna? Pruhovaný, abstraktní nebo žádný vzor? Jaký přesný odstín šedé? Odpovědi závisí na dalších aspektech renovace, jako je výběr barev stěn.

Barvy spolu vzájemně interagují

Pokud se zaměříte na design a vyberete paletu barev stěn, koberců, svítidel i dalších předmětů a dekorací, které se budou nakonec v renovovaném prostoru společně nacházet ještě před zahájením renovace, musíte je stále vidět živě, jak spolu interagují. Vaše rozhodnutí o vybraných barvách se mohou v průběhu času a probíhající rekonstrukce měnit, v souvislosti s tím, jak trávíte čas v domě, v prostoru, který se mění. Můžete najednou zjistit, že vybrané věci spolu nefungují tak, jak jste původně předpokládali. Takže třeba čerstvě vymalované stěny a nový koberec mohou odhalit, že stávající svítidla neosvětlují prostor tak, jak jste si mysleli a v místnosti je najednou tma.

Nedělejte ukvapená rozhodnutí

Pokud před malováním a výměně koberců, svítidel i dalších prvků v místnosti včetně nového nábytku a dekorací strávíte trochu více času tím, že zvážíte, jak vše v místnosti, kterou přestavujete, spolu funguje, můžete si ušetřit některá zklamání. Můžete ušetřit i finančně, protože díky této úvaze nekoupíte věc, o které byste nakonec zjistili, že se do prostoru místnosti nehodí a neladí s ní a budete se jí obtížně zbavovat. Nic proto nepořizujte ukvapeně jenom proto, že je to zrovna ve slevě. Všechno si promyslete a neustále se pohybujte v renovovaném prostoru, abyste pochopili zákonitosti, jak na sebe barvy a věci působí a nečelili zbytečnému zklamání, že se všechno nepodařilo podle vašich představ. Potřebujete, aby váš projekt byl úspěšný.

Zdroje: Better Homes & Gardens

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 26.05.2024
Reklama
Reklama