Dodavatele rekonstrukce na klíč si prověřte. Jak?

Dodavatele rekonstrukce na klíč si prověřte. Jak?
Dodavatele rekonstrukce na klíč si prověřte. Jak? Při rozhodování o tom, kdo provede rekonstrukci vašeho domu nebo bytu na klíč, byste měli být opatrní. Ne nadarmo se říká: Důvěřuj, ale prověřuj.

Ověřte jeho odbornost a pojistné krytí

Rozhodnutí rekonstruovat domov na klíč vyžaduje řadu výběr dobré firmy. I když přítel nebo příbuzný doporučil dodavatele, kterého dříve využil, měli byste si stanovit nějaké minimální prověření. Pokud vybíráte firmu, která vám bude rekonstruovat dům, má to různá úskalí.. Získejte úplný název a adresu společnosti a ujistěte se, že firma má aktuální odbornou licenci (to se týká třeba elektrikářů, instalatérů a ostatních odborných profesí) a odpovídající pojistné krytí. Obvykle to znamená určitou sumu v odpovědnosti a krytí odškodnění pracovníka. Získejte čísla licencí a ověřte, že jsou aktuální. Zjistěte, zda se v minulosti vyskytly v případě této firmy nějaké formální stížnosti nebo právní kroky nebo zda se neprojednávají.

Prozkoumejte pracovní historii a pracovní návyky dodavatele.

Někteří dodavatelé jsou specialisté, zatímco jiní jsou všeobecně orientovaní a jednotlivé profese si najímají, takže se ujistěte, že jejich schopnosti odpovídají vašemu projektu. Udělejte si čas na to, abyste viděli jejich práci z první ruky, a hledejte tři věci: určitou podobnost s vaším projektem, kvalitní materiály a zpracování a konzistentní spokojenost klienta. Sledujte také malé ukazatele, které signalizují profesionalitu nebo její nedostatky. Bere vám telefonní hovory? Odpovídá včas na otázky, které vás zajímají? Dodržuje časy schůzek? Odrážejí jeho firemní vozidla nebo dress code hrdost a čistotu? Nedbalost v těchto maličkostech nemusí být dobrým znamením pro kvalitu práce.

Stanovte hranice pro pracoviště.

Dejte společnosti vědět, že očekáváte rutinní preventivní opatření, jako jsou prověrky zaměstnanců pro každého, kdo bude mít přístup do vašeho domova. Stanovte si také některá základní pravidla týkající se parkování, používání koupelny, kouření a dalších problémů, které by vás mohly během projektu znepokojovat. Výběr firmy nikdy neuspěchejte, ať neuděláte zbytečně chybu.

Zdroje: Better Homes & Gardens

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 24.05.2024
Reklama
Reklama