Jak najít nejlepšího dodavatele rekonstrukce střechy?

Jak najít nejlepšího dodavatele rekonstrukce střechy?
Jak najít nejlepšího dodavatele rekonstrukce střechy? Když střecha volá o pomoc a vyžaduje komplexní výměnu, je třeba se poohlédnout po vhodné pokrývačské firmě. Jak to udělat?

Nespoléhejte sami na sebe

Když jde o drobnější opravu střechy ve smyslu výměny jedné tašky za novou atd., zvládnete to i sami svépomocí, za předpokladu, že máte správné vybavení a nebojíte se výšek. Ovšem když jsou třeba radikálnější zásahy, rozhodně byste neměli spoléhat sami na sebe. Jde nejenom o vaši bezpečnost, ale samozřejmě také o kvalitu práce, se kterou si vědí rady jedině odborníci.

Nalezení ideálního dodavatele

Přizvat zkušeného dodavatele střech je rozhodnutí, které vám může ušetřit čas a peníze. Pokud nepotřebujete vyměnit jedinou břidlicovou tašku nebo zakrýt malou díru, budete pravděpodobně muset najít spolehlivého dodavatele kvůli obrovskému rozsahu projektu, nemluvě o složitosti a jedinečných dovednostech, které jsou součástí hladké a úspěšné renovace střechy. Spolupráce s dodavatelem od samého začátku bude klíčová, protože neustálá a jasná komunikace je pro rychlý a bezbolestný projekt nezbytná. Svá přání a představy musíte dodavateli sdělit s dostatečným předstihem, abyste měli čas na vytvoření podrobného plánu a také na obstarání všech potřebných materiálů.

Příprava na zdlouhavý projekt

Časový rámec, na který se při plánování renovace střechy díváte, může být cokoli mezi jedním dnem a několika týdny – bude to záviset na úrovni odbornosti pracovníků a celkovém rozsahu prací. Pokud provádíte renovaci sami, ale nemáte žádné předchozí zkušenosti, počítejte s větší finanční investicí. Na druhou stranu, pokud si najmete dodavatele, můžete očekávat, že celý projekt zrealizujete během několika dní. Mezi nejdůležitější kroky patří odstranění starých šindelů, oprava střešních krovů, instalace lemování, instalace izolačního materiálu, a nakonec instalace nové krytiny. Renovace střechy, na rozdíl od mnoha jiných renovací domů, není úkol, který by se měl brát na lehkou váhu. Pokud nemáte zkušenosti v oboru, bylo by rozumné a finančně vhodné nechat profesionála, aby se postaral o všechny větší opravy.

Oslovte více firem

Samotný výběr dodavatele by neměl být unáhlený. Oslovte více pokrývačských firem se svojí poptávkou. Prověřte si je. Ptejte se konkrétně, sdělte jim přesné požadavky, aby zástupci firem mohli jasně odpovědět a přinesli přesný časový plán prací a kalkulaci. Musí vám také zaručit, že práce budou odpovídat stavebním předpisům.  Hledejte recenze. Jděte se podívat osobně na zrealizované projekty firmy. Neměli byste také skočit po nejlevnější nabídce. Rozsah prací, použité materiály, čas odborníků, to vše je třeba započítat. U příliš levné nabídky hrozí dodatečné náklady a ve finále by se vám projekt mohl prodražit.

Zdroje: DAFA, Alure, Prefa

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 04.06.2024
Reklama
Reklama