Koupelnu i toaletu vyčistíte zubní pastou

Koupelnu i toaletu vyčistíte zubní pastou
Koupelnu i toaletu vyčistíte zubní pastou. Zubní pasta má v domácnosti velmi všestranné využití, což mnozí lidé netuší. Uplatní se i jako skvělé čistidlo předmětů a prostor koupelny a toalety.

Vyčistí umyvadlo

Zelenou mají alternativní způsoby čištění. Doma máte spoustu čističů, ani o nich nevíte. Zubní pasta dokáže vyčistit umyvadlo v koupelně během okamžiku. Stačí trochu pasty vymačkat do umyvadla, namočit houbičku a vydrhnout vnitřek. Po dokončení práce umyvadlo opláchněte. Jako bonus navíc zubní pasta odstraní staré pachy vycházející z odtoku. Chromové doplňky můžete čistit také zubní pastou. Zubní pastu třete po povrchu malými krouživými pohyby a poté vyleštěte do sucha.

Odstraňte mýdlovou pěnu

Za zamlžené sprchové dveře v koupelně může obvykle mýdlová pěna. Ale s trochou zubní pasty a trochou tuku na lokty budou během chvilky čisté a průzračné. Doporučuje se smíchat zubní pastu s trochou vody, než ji nanesete na hadřík, a poté vydrhnout mýdlovou pěnu krouživými pohyby. Pokud je vrstva mýdlové pěny opravdu silná, nechte pastu několik minut působit, než navlhčíte houbičku vodou a opláchněte zubní pastu stejným krouživým pohybem, dokud se nesmyje.

Vyčistěte toaletu

Stejně jako sklovinu na zubech, i porcelánovou sklovinu na toaletách lze vydrhnout zubní pastou. Když k vám v krátké době přijde návštěva, zubní pasta vám pomůže uklidit koupelnu a toaletu. Stačí nastříkat do mísy a vydrhnout ji záchodovou štětkou. Výsledky budou čisté, bez nepříjemného zápachu chemických čisticích prostředků na záchodové mísy.

Vyčistěte spáry mezi kachličkami

Místo toho, abyste zničili balíček kouzelných gum, abyste vyčistili nebo zesvětlili spárovací hmotu, zubní pasta to zvládne. Otřete oblast vlhkým hadříkem a drhněte spárovací linky zubním kartáčkem – to pomůže minimalizovat následné čištění. Bílá zubní pasta funguje nejlépe a tekuté mýdlo na nádobí může pomoci s dalším úklidem.

Zdroje: House Digest

Zdroje foto: Pixabay.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 08.06.2024
Reklama
Reklama