Ani kapka nazmar. Alternativní použití kosmetiky

Ani kapka nazmar. Alternativní použití kosmetiky
Ani kapka nazmar. Alternativní použití kosmetiky. Většina z nás používá kosmetické produkty k jejich původním účelům. Někdy se výběr netrefí a něco zbyde. V domácnosti může mít i jiné využití.

Nevhodný dárek, špatný výběr

Tvářenka se používá k tomu, aby vám dodala zdravou, růžovou záři; lak na vlasy se používá k fixaci poletujících vlasů; A kondicionér se používá po umytí šamponem, aby vlasy zůstaly hedvábně hladké. Jenže co když dostanete nevhodnou kosmetiku jako dárek nebo si sami omylem vyberete něco, co vám nakonec vyhovovat vůbec nebude? Dalo by se to použít v domácnosti i jinak? Ano, dalo.

Pěna na hole skvěle čistí

Pěnou na holení můžete výborně vyčistit zrcadla, která se zamlžila v koupelně, když je nedostatečně větraná nebo jste tam strávili dlouhou dobu koupelí. Jednoduše nastříkejte pěnu na hadřík a povrch zrcadla vyleštěte. Podobným způsobem můžete leštit kování, u něž stářím vymizel lesk. Pěnu v tomto případě nechte působit asi půl hodiny, pak povrch kovu otřete.  

K čemu se hodí olej nebo lak na vlasy?

Oleje na vlasy nebo na tělo můžete použít k údržbě koženého nábytku – ideálně oleje na přírodní bázi, třeba se lněným nebo kmínovým základem. Chcete, aby vám řezané květiny ve váze vydržely déle? Nastříkejte spodní stranu uříznutých stonků lakem na vlasy, tím budou stonky lépe zadržovat vlhkost. Kondicionér na vlasy bude fungovat stejně jako aviváž. Prádlo bude s jeho aplikací svěží.

Nevhodný parfém nevyhazujte

Parfém s vůní, která vám nesedí se dá použít jako osvěžovač na toaletě. Zamaskujte nepříjemný pach, ale také zanedlouho vyprchá z místnosti, takže vaše čichové buňky dráždit nebude. Podobně s ním lze vystříkat vnitřek bot proti nepříjemnému pachu a pocení. Podobně parfém poslouží pro osvěžení oblečení uloženého dlouhodobě ve skříni.

Lak na nehty k údržbě šperků, obličejové ubrousky na počítač

Naneste na bižuterii tenkou vrstvu bezbarvého laku na nehty, abyste zabránili jejímu zmatnění a zezelenání pokožky. Zapomeňte na sfoukávání prachu a nečistot z klávesnice počítače nebo notebooku; Ubrousek na obličej zvládne práci během několika sekund. Používejte staré (umyté) houbičky na make-up k vyživování rostlin. Umístění mokré houby na dno v květináči rostlině pomůže udržet vlhkost. Umyté kartáčky řasenky s malými štětinami jsou ideální pro čištění menších prostor jako jsou drobné detaily vašich šperků.

Zdroje: Harpers Bazaar

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 23.05.2024
Reklama
Reklama