Jak ochránit stavbu domu před vlhkostí?

Jak ochránit stavbu domu před vlhkostí?
Jak ochránit stavbu domu před vlhkostí? Oříškem nejenom u starých staveb, ale i těch nových může být vlhkost. Jak s ní účinně bojovat a pokud možno ji odstranit?

Ve hře je i statika domu

Vlhkost uvnitř domu může být velkým problémem z mnoha důvodů, včetně zdravotních rizik způsobených plísněmi. Voda může také poškodit statiku domu, což by mohlo obyvatele vystavit vážnému fyzickému nebezpečí. Vlhkost potrápí obyvatele domu.

Nejlépe izolujte v suterénu

Hydroizolace je způsob, jakým můžete snížit pravděpodobnost prosakování vody do vašeho domu přidáním preventivní vrstvy. Hydroizolace se obvykle provádí do suterénu, i když svůj dům můžete izolovat od střechy až po základy. Nejlepší čas na izolaci vašeho domova je během výstavby. Předejdete tak mnoha problémům, které dům mohou později ovlivnit. Podívejme se přesně, co hydroizolace znamená a kdy byste ji měli udělat.

Co je hydroizolace?

Hydroizolace zahrnuje obložení různých částí vašeho domu vodotěsnou membránou, aby se zabránilo vniknutí vody do konstrukce. Hydroizolace sníží vlhkost uvnitř budovy, čímž zabrání jakémukoli poškození, které mohou domu způsobit.

Dva různé pojmy

Hydroizolace by neměla být zaměňována s izolací proti vlhkosti, i když mnoho lidí obvykle používá tyto termíny zaměnitelně. Hydroizolace zabrání pronikání vody a vlhkosti do budovy, zatímco izolace proti vlhkosti vám poskytne pouze bariéru proti výparům způsobeným kolísáním teploty, při kterém se z vodní páry stává voda. Pokud chcete komplexně chránit svůj dům před škodami, které mu může způsobit voda, musíte správně pochopit rozdíl mezi těmito dvěma pojmy.

Zdroje: Build Review

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 16.06.2024
Reklama
Reklama