Jak přežít přestavbu domu: Minimalizujte nepořádek

Jak přežít přestavbu domu: Minimalizujte nepořádek
Jak přežít přestavbu domu: Minimalizujte nepořádek. Přestavba domu je vždy složitá a mnoho přestaveb přináší nečekané problémy. Připravte se na ně správnou strategií.

Proč je dobré mít strategii?

Váš dodavatel může potřebovat více času na opravy nebo může objevit problém, jako je plíseň, která vyžaduje okamžitý zásah. Než začnete renovovat, měli byste si udělat odhad, kolik bude renovace vašeho domu stát. Měli byste mít k dispozici vyšší sumu. než je odhad, abyste zaplatili nečekané výdaje a nic vás nezaskočilo. Měli byste také vytvořit časový harmonogram a dát svému dodavateli několik týdnů navíc na dokončení oprav.

Promluvte si se všemi členy vaší domácnosti o přestavbě. Pokud máte malé děti, měly by znát pravidla a dostávat emocionální podporu. Může pro ně být těžké pochopit, co se děje, a mohou se cítit ve stresu z cizích lidí ve vaší domácnosti. Pokud máte domácí mazlíčky, možná je budete muset během renovace darovat někomu jinému. Psi a kočky mohou trpět ztrátou sluchu z hlasitých renovačních nástrojů a mohou narušovat renovaci.

Uspořádejte domov

Měli byste vyhradit prostor pro dělníky, kam si budou moci odložit své nářadí. Může to být prostor uvnitř nebo venku, podle toho, kde zrovna pracují. Pokud se zaměstnanci musí pohybovat v několika místnostech, měli byste jim vytvořit cestu. Měli byste odstranit předměty z podlahy a uklidit místnosti, ve kterých budou. Podlahu musíte chránit, protože renovace ji může poškodit. Plastové fólie nabízejí základní úroveň ochrany, a to před padajícími nečistotami a prachem. Pokud chcete dodatečnou ochranu, můžete si koupit povrchové chrániče a položit je na podlahu. Měli byste si vyhradit prostor pro sebe a své děti. Možná bude potřeba nainstalovat zvukovou izolaci, abyste mohli během renovace zůstat v jedné místnost, kde budete mít klid.

Omezte nepořádek

Promluvte si se svým dodavatelem o způsobech, jak snížit prašnost ve vaší domácnosti. Možná budete muset každý den vysávat svůj domov nebo možná budete muset odstranit ložní prádlo a další materiály, aby nezachytily prach. Umístěte odpadkové koše do každé místnosti, aby dělníci mohli vyhazovat věci. Pokud se obáváte, že se nábytek nebo osobní věci zašpiní, měli byste tyto předměty z pokojů odstranit. Objednejte si úložnou jednotku nebo přestěhujte své věci na půdu či do sklepa. Pokud máte alergii na prach nebo dýchací potíže, možná budete chtít během renovace zůstat mimo svůj domov. Nastěhujte se ke kamarádovi a požádejte svého dodavatele, aby za vás dům důkladně uklidil. Po návratu domů nechte otevřená okna, aby vzduch cirkuloval.

Zdroje: DesignBlendz

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 18.06.2024
Reklama
Reklama